1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481629 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2034311

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
Nucky: Ja såhär med några timmar distans till matchen så måste man ändå ge Timrås hockeylag en jävla eloge som med små medel alltid får ut otroligt mycket av sitt lag, finns inte många lag i AS som ens är i närheten av att få ut så mycket vilja och glöd ur sitt lag.
Kan det vara så att år av taskig ekonomi och negativa ögon på sig har fått hela föreningen att sluta sig samman och jobba som en maskin, känslan är att man aldrig svävar bort och det är en jäkla styrka av Freddan att få sina spelare att fokusera på rätt saker VARJE dag, där ligger Björn och hela Modo väldigt långt efter.
”Vi är egentligen lite bättre” mentaliteten
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
Gavelo: Tror det ligger lite i det du säger här faktiskt. Jag tror att de där åren när vi dansade på ruinens brant fick människor i bygden att inse att det fanns mer att förlora än en plats i SHL. Utan att dra för stora växlar så är vi ju hyfsat många här inne som har en betydande del av vår identitet och vårt engagemang kopplat till något hockeylag. Det blir ju lite ologiskt när det pågår så mycket skit överallt men i mig hade det blivit ett ganska stort hål om jag inte får gå till Ladan 1-2 ggr vecka varje vinter och hoppas....

...som Nubben beskrev det i en intervju hyfsat nyligen. När han var i Frölunda och de förlorade så hade han alltid minst 25 arga mail. I Timrå har han inte det speciellt ofta. Det beror inte på att engagemanget är mindre. Det beror på att alla är ”nära”. Det är brorsans grabb i U16, det är grannen som tränar J18, det är kollegans pojk som fått sitt första A-lagskontrakt, det är folk man känner från skolan som sitter i styrelsen, eller på isen, eller möter på ICA. Då blir det för viktigt, för stort, för mycket som står på spel för att det ska få försvinna. Det får inte ske helt enkelt.

Vi fick en känsla av att vi måste göra detta tillsammans. Visst, aktieförsäljningen blev ett fiasko, men vi är många som har vårt namn på en bricka i hallen nu. Det kanske är lite löjligt egentligen men på nåt sätt gjorde det allt ännu viktigare för mig. Sedan gnäller vi också, oj vad vi gnäller, på spelare, ledare, marknadsavdelningar och annat. Men det stannar där, för det är för viktigt. Jag tror det smittar av sig på spelarna i viss mån.

Med det sagt, så älskar jag att hata er. Men det är egentligen för att jag vet att ni är precis likadana. Med Modo blir det personligt.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
Gavelo: Fast det är många, många matcher i år där det inte sett ut som det gjorde igår. Nagelfar man Timrås bok här på HS tror jag att man skulle få ihop till en roman med titeln "Oengagerade spelare - det är Freddans fel".

Det ni skriver här inne utifrån gårdagens förlust återfinns i Timrås bok också. Fast med Timrå-fokus så klart. Andemeningen är dock den samma; backsidan är för svag, oengagerade spelare, usel tränare utan spelidé, ingen dynamik i gruppen, ingen tar i... Osv.

Däremot verkar Freddan fått ihop gruppen bättre nu mot slutet. Framför allt har det märkts både mot BIK i måndags och mot er igår. Med det sagt skall det bli oerhört spännande att se Timrå ta sig an AIK på fredag. Det känns som upplagt för antiklimax och en gästbok översvämmad med "Sparka Freddan!", "Ingen jävla vilja" och så vidare.

Tack för en rolig match igår 👍
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
Gavelo: Ja, jag håller med om Timrå. Det är imponerande.

Tror vi kan lida lite över vår flygande höst, där alla var hela och friska och spelade en fantastisk hockey. Men litar blint på att vi kan ta fram ”det” på beställning, snarare än att spelare åker runt och tror dom är lite bättre.
Ta Olofsson t.ex, har känts som ett fullblodsproffs sedan han kom till klubben, men gått ner sig rejält på slutet. Har sjukt svårt att tro att det ska bero på divalater osv.
Kommentera