1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481631 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2034328

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
Gavelo: Tror det ligger lite i det du säger här faktiskt. Jag tror att de där åren när vi dansade på ruinens brant fick människor i bygden att inse att det fanns mer att förlora än en plats i SHL. Utan att dra för stora växlar så är vi ju hyfsat många här inne som har en betydande del av vår identitet och vårt engagemang kopplat till något hockeylag. Det blir ju lite ologiskt när det pågår så mycket skit överallt men i mig hade det blivit ett ganska stort hål om jag inte får gå till Ladan 1-2 ggr vecka varje vinter och hoppas....

...som Nubben beskrev det i en intervju hyfsat nyligen. När han var i Frölunda och de förlorade så hade han alltid minst 25 arga mail. I Timrå har han inte det speciellt ofta. Det beror inte på att engagemanget är mindre. Det beror på att alla är ”nära”. Det är brorsans grabb i U16, det är grannen som tränar J18, det är kollegans pojk som fått sitt första A-lagskontrakt, det är folk man känner från skolan som sitter i styrelsen, eller på isen, eller möter på ICA. Då blir det för viktigt, för stort, för mycket som står på spel för att det ska få försvinna. Det får inte ske helt enkelt.

Vi fick en känsla av att vi måste göra detta tillsammans. Visst, aktieförsäljningen blev ett fiasko, men vi är många som har vårt namn på en bricka i hallen nu. Det kanske är lite löjligt egentligen men på nåt sätt gjorde det allt ännu viktigare för mig. Sedan gnäller vi också, oj vad vi gnäller, på spelare, ledare, marknadsavdelningar och annat. Men det stannar där, för det är för viktigt. Jag tror det smittar av sig på spelarna i viss mån.

Med det sagt, så älskar jag att hata er. Men det är egentligen för att jag vet att ni är precis likadana. Med Modo blir det personligt.
Kommentera