1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2034908

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
J F K:

Ja det är som du säger, när vi ligger på max och presterar i försvarsspelet är det grymt effektivt och vi kan skapa offensiv från det aggressiva försvarsspelet genom att vinna puck snabbt och ställa om.

Problemet är att det inte finns utrymme för misstag eller att tappa någon enda procent i fokus eller prestation (det är för svårt att hålla uppe över tid). Så ja vi spelar ett väldigt svårt försvarsspel där alla fem på isen måste vara 100% delaktiga och prestera.

Det jag skulle vilja se är inte att vi helt byter, utan att vi försöker anpassa mer efter situationerna och matcherna. Vissa matcher är man inte helt på topp och lag som löven klarar detta pga ett enklare försvarsspel att falla tillbaka på precis som du är inne på. Vi däremot faller ner i källaren när vår spelide inte fungerar i delar av match eller mellan olika matcher.

Detta är väl enda nackdelen med Björn, han anpassar inte eller ändrar beroende på hur matchen ser ut och laget känns. Sedan är väl inte känslan den bästa hos spelarna heller, dom anpassar sig inte och spelar enklare när man är under tryck perioder i matcherna. Det är liksom inte fult att bara lyfta ut pucken när man varit under tryck 2-3 byten i rad och motståndarna har momentum och är på väg in i matchen och ta över. Vi behöver t.ex inte alltid spela i max tempo framåt så fort vi vinner puck, leder vi eller matchen väger och motståndarna är på väg in i den, dra ner på tempot, håll pucken inom laget och minimera misstagen, förr eller senare kommer motståndarna att bli frustrerade och öppna upp sig. Tycker detta är tydligt mot sämre lag som backar hem typ Västervik, VH, Almtuna. Vi har så dåligt tålamod och försöker bara bli mer och mer offensiva och chansa, detta är ju precis det dessa lag som parkerar bussen väntar på, att vi ska tappa tålamodet och slänga bort en chanspassning som dom kan kontra på.

Så det jag eftersöker är mer att vi anpassar oss, går det trögt spela enkelt, börjar vi få grepp i matchen så kan vi växa av detta och börja spela med mer aggressivitet. En match har många ansikten och vi är otroligt dåliga på att anpassa oss efter detta.

Sedan är det som du säger, det finns ingen plan b att falla tillbaka på och därför är vi ganska svajiga i prestation trots att vi ligger tvåa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
Rytter: Precis. En annan nackdel med att inte ha någonting att falla tillbaka på är att vi får svårare att spela på ledning. Man blir ofta lite försiktigare när man ska försvara ledningen och då är det kanske svårt att agera väldigt aggressivt med överbelastning. Vi har ju inte möjligheten att som Timrå backa hem, krympa ytor i mittzon och slå sarg ut.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
Rytter: instämmer helt med det Rytter skriver, stämmer väldigt bra med mina tankar !
Kommentera