1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480226 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2034864

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
Tarasov: Vi har också den på papperet kanske bästa backsidan och vi hade två bra allsvenska målvakter redan innan Bartosak.

Ja, jag tycker att det finns mycket mer att önska av försvarsspelet. Det är för svårt och kräver för mycket. När vi verkligen varit fokuserade som mot Löven så är det bra, men det är verkligen ingen tillfällighet att vi förlorat väldigt många matcher när vi inte är på topp jämfört med Löven. Löven har ett försvarsspel som fungerar även när de har en usel kväll. Alla vet vad man ska göra och det kräver inte att alla gör rätt, utan missar man finns det någon bakom som täcker upp.

Visst beror en hel del på spelarna, men vi har de spelare vi har och kan inte göra så mycket åt det. Då verkar det enda rimliga alternativet att spela lite enklare, men det är inte Hellkvists (eller AJs) väg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
J F K:

Ja det är som du säger, när vi ligger på max och presterar i försvarsspelet är det grymt effektivt och vi kan skapa offensiv från det aggressiva försvarsspelet genom att vinna puck snabbt och ställa om.

Problemet är att det inte finns utrymme för misstag eller att tappa någon enda procent i fokus eller prestation (det är för svårt att hålla uppe över tid). Så ja vi spelar ett väldigt svårt försvarsspel där alla fem på isen måste vara 100% delaktiga och prestera.

Det jag skulle vilja se är inte att vi helt byter, utan att vi försöker anpassa mer efter situationerna och matcherna. Vissa matcher är man inte helt på topp och lag som löven klarar detta pga ett enklare försvarsspel att falla tillbaka på precis som du är inne på. Vi däremot faller ner i källaren när vår spelide inte fungerar i delar av match eller mellan olika matcher.

Detta är väl enda nackdelen med Björn, han anpassar inte eller ändrar beroende på hur matchen ser ut och laget känns. Sedan är väl inte känslan den bästa hos spelarna heller, dom anpassar sig inte och spelar enklare när man är under tryck perioder i matcherna. Det är liksom inte fult att bara lyfta ut pucken när man varit under tryck 2-3 byten i rad och motståndarna har momentum och är på väg in i matchen och ta över. Vi behöver t.ex inte alltid spela i max tempo framåt så fort vi vinner puck, leder vi eller matchen väger och motståndarna är på väg in i den, dra ner på tempot, håll pucken inom laget och minimera misstagen, förr eller senare kommer motståndarna att bli frustrerade och öppna upp sig. Tycker detta är tydligt mot sämre lag som backar hem typ Västervik, VH, Almtuna. Vi har så dåligt tålamod och försöker bara bli mer och mer offensiva och chansa, detta är ju precis det dessa lag som parkerar bussen väntar på, att vi ska tappa tålamodet och slänga bort en chanspassning som dom kan kontra på.

Så det jag eftersöker är mer att vi anpassar oss, går det trögt spela enkelt, börjar vi få grepp i matchen så kan vi växa av detta och börja spela med mer aggressivitet. En match har många ansikten och vi är otroligt dåliga på att anpassa oss efter detta.

Sedan är det som du säger, det finns ingen plan b att falla tillbaka på och därför är vi ganska svajiga i prestation trots att vi ligger tvåa.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
J F K: Samtidigt tycker jag det blir märkligt att argumentera så. Jag håller med dig om att Modos försvarspel varit bättre i matcherna mot oss, men att säga att det beror på att ni ”fokuserar bättre mot Löven” känns lite fel.

Spelarna är alltså enligt dig ofokuserade mot 12/13 lag, förutom Löven alltså? Är man ofokuserad 92% av matcherna kanske det inte sitter i just fokuset?

Jag tror mer det handlar om att vi passar er bra, som gör att ni upplevs tryggare mot just oss. Att tro att spelarna (som är proffs) åker runt och är ofokuserade mot alla lag utom Löven känns oseriöst. Speciellt när ni är i ett pressat läge och behöver varje poäng.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2020-02-12
J F K:
Visst det finns alltid mer att önska, däremot skulle jag inte hävda att det är botten. Man hade kanske hoppats att målvakter kunde ligga kring 92 istället för 91 men det är inte katastrof.
Kommentera