1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478921 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2038607

Sv: Apropå ingenting...
Johannes Hedberg:

Visst kollar man på poängen kan det se ut så. Men när det kommer till spelet så tycker jag det visar på något annat. Han skapar ofta lägen i offensivzon med sin kreativitet och har gjort att vår tredjekedja känns som ett större hot än andrakedjan.

Han har haft lite oflyt i första matcherna, i första matchen hade han kunnat göra 2-3 poäng dels via egna avslut samt när han satt upp medspelare i bra lägen, Rosdahl brände t.ex öppet mål efter Iikka hade skapat läget. Han skapar några farligheter per match. Sedan är detta en PP spelare, men andra enheten har inte fått så mycket tid eftersom vi har en första enhet som tar ca 1.5min av varje PP. Detta tror jag också avspeglar sig i produktionen.

Nu på slutet kanske det satt sig lite i huvudet och detta kombinerat med oflyt gör att han "bara" ligger på 1p på 6 matcher.

Jag personligen är väldigt glad över att se honom i vårt lag, han spelar en väldigt rolig hockey där han kombinerar fart, kreativitet och teknik och gör laget och framförallt tredjekedjan bättre. Lossnar det poängmässigt för honom så kan detta bli en riktig joker för oss i slutet.

Vad tycker du själv om hans spel över 6 matcher, eller har du bara kollat stats och antagit att vi är missnöjda med honom?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Det känns som Björn matchar förstalinan hårdare än nånsin sen Iikkas inträde, eller så är det jag som är selektiv eftersom jag vill se mer av av den finska sisun. Men jag tycker nog att Björn har börjat matcha dom ännu mer på slutet.

Iikka får inte direkt någon kontinuitet i special teams då Björn lirar förstalinan 80% av PP-tiden och många offensiva zonstarter (även om det, som sagt, är svårt att klaga på just nu) men i förlängningen kan det bli ett problem när deras spel börjar hacka. Det hade inte skadat att matcha Iikka lite mer i special teams.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: tja, han är ju värvad för att göra poäng. Naturligtvis är det därför ett misslyckande att ligga på en assist efter sex matcher.

Det spekuleras ju i att han kostade en halv miljon bara att lösa från sitt kontrakt. Sen ska han ju ha lön med. Då är det inte hållbart att han är så ineffektiv. Det är t.o.m. allsvenska lag han möter.
Kommentera