1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474559 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2044008

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Tarasov:
Om jag läser den rätt så visar tabellen längst ner att vi släpper minst avslut från farliga sektorn och skjuter flest därifrån. Själv tycker jag med hänsyn till spelsätt att vi är ligans bästa defensiva lag😎😉

”Lögn, förbannad lögn och statistik”
Statistiken är en liten vägvisning av vad som hänt men den säger långt ifrån allt. Även om motståndarna tar avslut långt utifrån är de lika farliga om försvaret skymmer eller att det blir en styrning som kan ställa mv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Eller:
Så då är det bättre att släppa dem nära mål så målvakten har fri sikt? Vet att du inte tycker så, men på Larry Huras tid kunde hade målvakter ofta fri sikt, även på AJ:s tid. Man får inte glömma att det är kamp om utrymme framför mål så det är klar att motståndarna försöker ta den ytan, och får jag välja ser jag hellre att motståndarna tar skott utanför slottet.

Nja statistik kan säga en hel del om den är rätt använd. Ang vårt försvar så tillhör vi de lag som släppt till minst skott mot mål allt som allt, vårt BP släppte in 34 mål något lag hade 32 två andra 34. Löven står ut med 24. Vår totala räddningsprocent är 90,5 vilket är i topp. I princip alla siffror pekar på att defensiven är bra. Siffrorna hade varit ännu bättre om det inte varit för att vi alltid gasar vid underlägen och det leder ibland till rätt stora förluster.

Visst statistik kan vara lögn men grunden är att jag inte håller med om spelet i egen zon är ostrukturerat eller svagt och tillgängliga siffror pekar åt det hållet. Jag håller inte med att exv Tom H gör dåliga avvägningar eller att det är hönsgård bakåt och talar statistiken för min sak så använder jag såklart den. Det har ju hänt att att jag lyft fram en skottkarta för att ge Robin Z rätt😉.

Jag kan köpa argument att insläppta mål inte säger allt, eller att vinster inte nödvändigtvis betyder att ett lag bra eller att en tränare är en dålig matchcoach. Men då saknar jag de argumenten när ett lag går dåligt, ”ja idag var vi bra defensivt men tyvärr åkte vi på 4 mål där motståndarnas skicklighet var för hög, eller vår tränare är en grym matchcoach men tyvärr funkar inte hans drag”. Men det får vara så och kanske har man rätt, men jag håller inte med.
Kommentera