1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474594 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2046743

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Dundee: Men varför ska MoDo erbjudas en fri väg upp i SHL bara för att klubbens ekonomi ska skonas? Det är inte mer synd om er bara för att ni heter MoDo. Samma förutsättningar för alla klubbar ska förstås gälla.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Rip Kirby: Du måste ju vara den mest korkade timrå supporter som satt sin fot i detta forum. Läs längre ner vad vi skrivit om och främst jag skrivit om tidigare innan du kommer in och börjar svinga. Mitt förslag var att flytta upp dom 4 bästa lagen från hockeyallsvenskan och utöka shl nästa säsong. Jag står upp för alla klubbar inklusive din egna klubb det här gäller inte enbart oss utan alla.
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Rip Kirby:

Det ska inte flyttas upp några lag alls. Serien borde avbrytas och säsongerna avslutas.

Jag tror detta med att spela avgörande matcher utan publik kommer skada hockeyn på sikt. All magi tas bort, inget intresse eller puls i matcherna, man kommer snarare tappa marginalåskådare och intresse. Ni kommer få se detta i er match imorgon, det är helt värdelöst och njutningen av slutspel är som borta.

Skiter helt ärligt i denna säsong nu, ja det skadar modo ekonomiskt och vi hade världens chans att gå upp, men det är bara att bortse från detta och inse att det finns viktigare saker än hockey just nu.
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Rip Kirby: Svensk ishockey skulle gynnas ekonomiskt av att samtliga norrlandslag i toppen spelade i SHL eftersom intresset är så stort runt dessa lag (kolla bara TV-siffrorna). Samtidigt är det extremt ingrott i svensk ishockeykultur att man ska avancera pga sportsliga anledningar och inte pga av ett lag skulle dra mer publik. Ni minns säkert vilka rabalder det blev när det snackades om en europeisk liga och AIK, Malmö med flera skulle få gratisplatser bara för att de var storstadslag.

Det som har hänt nu är att man helt plötsligt har möjlighet att skicka upp Björklöven, MoDo och Timrå och samtidigt hävda att det är pga sportsliga skäl. Ur en ekonomisk synpunkt är det klockrent och jag tror inte att något annat lag i Allsvenskan har synpunkter på detta heller, då det helt klart skulle öka deras chanser att gå upp nästa säsong då det blir direktuppflyttning.

Med andra ord vore detta en win-win situation för alla parter, förutsatt att det kan lösas rent tekniskt.
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Rip Kirby: Är inte därför vi ska erbjudas en fri väg upp till SHL. Läs hans inlägg igen.
Låst ämne