1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481634 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2047528

Sv: Apropå ingenting...
Axle San:
Än så länge säger dom som faktiskt jobbar och undersöker viruset för att ta fram ett vaccin att det inte är luftburen så än så länge tar jag deras ord över hans.

Sen finns ju inget som säger att inte kan mutera och bli luftburet i framtiden men än säger dom som undersöker det att det inte är luftburet och när väl det händer är det bara acceptera att alla kommer bli sjuk.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Nog är det luftburet. Den som är sjuk har massor av virus i nedre luftvägarna och om den hostar eller än värre nyser skickar det ut i luften varpå någon kan inandas det hela. Nu faller det rätt snabbt till marken vanligen inom 1-2 meter och blir ofarligt. Det ser faktiskt ut som att för SARS-CoV-2 är denna luftspridning är av större betydelse än den ofta mer effektiva kontaktsmittan "ta i stolpe på buss därefter klia sig i näsan typ" för många luftvägsvirus.

När du läser tidningar eller hör i media att "expert" uttalar sig är det ett fint tips att fundera på om vederbörande är intressent av något slah; vad har hen att vinna på att någon lyssnar på vederbörande, är hen ute efter att få anslag för forskning eller annat? Visst borde de ha koll på fakta men allvarligt talat, de som i kommit till tals eftersom de "faktiskt jobbar och undersöker viruset för att ta fram ett vaccin" har vanligen talat så okunnigt att man skrattat högt åt underhållningen. Och då känner jag ändå personligen de flesta sådana.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Jag ville bara påvisa att experter säger olika men här har nog denna snubbe fel
Kommentera