1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481418 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2047573

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
kulltorp: blir det bara ett lag som går upp så borde det bli IFB eller om två lag går upp så bör det bli IFB och Modo. Finns inget annat att ranka efter. Det är ju därför IFB möter/mötte Modo i den allsvenska finalen, alltså de två bästa lagen efter att alla lag mötts fyra gånger.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Eller:

Summa sumarum, det är lika fel att låta LIF och Oskarshamn spela i SHL nästa säsong som att inte låta Modo eller Björklöven spela i SHL. Det är även lika fel att TIK Västervik, Västerås, Södertälje och Karlskoga inte får chansen att kvala upp. I detta läge kan samtliga gå upp rent teoretiskt.

Det är tokigt att man aldrig tänkt på att detta skulle kunna hända tidigare.

Som det är nu kommer alla beslut vara fel.

Rättvisast är kanske att Oskarshamn och Lif spelar i HA nästa år tillsammans med oss och Björklöven etc.

Lif och Oskarshamn ska inte heller ha ett free pass i den här soppan. Nubben har rätt som säger att de också i nuläget spelar i HA under samma premisser som oss. Det vore djupt beklagligt och fruktansvärt för ekonomin för topplagen i HA. Men Oskarshamn och Leksand är de facto ute ur SHL, den saken är redan klar.

Sedan skulle ju Björklöven antagligen sluta som AIK nästa år om de inte får en SHL plats. Skadeglädjande, nja inte riktigt, bara riktigt tragiskt för slla inblandade.
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Eller: Ingen ska gå upp utan att ha spelat sig till det. Att påstå nåt annat är uppåt väggarna galet. Ett kvalspel kan skjutas upp tills augusti, om så krävs. Funkar det inte då heller så är det bara att acceptera faktum, att den här säsongen gick åt helvete pga omständigheter som vi inte rår över. Att kompensera vissa klubbar utifrån nån sort force majeure-princip är bara löjligt.
Låst ämne