1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474590 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2047733

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Gavelo: Leksand och Oskarshamn är delägare i SHL men har hamnar i ett negativt kvalspel som hockeyallsvenskan äger rättigheterna för.
Om det inte kan spelas så tror jag SHL stänger säsongen för samtliga 14 lag. Men en kompromiss kanske är att köra samma kval modell nästa år...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Storsveden: Så är det, men att kvala nästa säsong känns långsökt och inte särskilt troligt.
1. Det krävs enorm planering att boka matcher, resor , upplägg etc, dessutom så om ett allsvenskt lag skulle gå upp så har man ju inte en trupp som kan konkurrera.
2. Allsvenskan är som du vet något av en farmarliga till shl tyvärr, topplagen i As förlorar alla sina bästa spelare och alla sina bästa talanger till just shl vilket skulle innebära att nästa säsong har vi i allsvenskan oftast till 40% en ny trupp till varje säsongsstart, nästa säsong kanske vi är ett bottenlag.
Lagen i Shl får även hiskeligt mycket mer pengar och med vetskapen om att dom skall börja med ett kval kommer ju innebära att man fört och främst kommer sikta på att plocka topplagens bästa spelare, samt att värva ihop en riktigt på förhand stark trupp för helt andra resurser än vad laget från As har möjlighet till.

Hur man än vrider och vänder på det så måste det till minst 2 matcher/möjligheter till lagbyte mellan serierna för att det skall bli någorlunda rättvist.

Sen är det lite lustigt att det bara är Timrå som gnäller att det är så väldigt orättvist detta med att dom lämnas utanför, men det gnälls inte från Södertälje, Karlskoga och det andra lagen som har nästan lika stor möjlighet att ta kvalplatsen?!
Jag tror tyvärr många Timrå supporters inte gnäller för att dom inte får en chans att avancera, jag får känslan av att man gnäller för att man inte klarar av att se modo i ett eventuellt shl i höst.
Lite trist kan jag tycka.
Låst ämne

Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
Storsveden: Jag vill att Hockeyallsvenskan kämpar för oss gentemot SHL, lyft upp två lag(Löven& Modo) som dom ev gör i Premier League.
Låst ämne