1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481621 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2048593

Sv: Apropå ingenting...
DalleRalle: Och vi saknar er förståelse, lag 3-8 kunde rent matematiskt gå vidare men realistiskt så hade kanske lag 3-5 haft en ärlig chans.
Modo och löven är det 2 sta lagen så ska 2 lag byta så är det såklart det 2 bästa lagen som är aktuella, att det inte blir 100% rättvist kan vi alla enas om.

Det bästa vore väl om man kunde göra det så rättvist som möjligt, låt säga 60% rättvisa är väl bättre än 100% orättvisa ellerhur, men om modo och löven skulle flyttas upp och det innebär att man får 60% rättvisa så skulle ni gnälla ändå.

Timrå blev 3:a och skall därför premieras lägre än modo som ska premieras lägre än löven osv.
2 lag har möjlighet att ta steget upp så då är det väl bättre att 2 lag får göra det än att inget lag får göra det, det blir ju iaf lite mer rättvist än att stryka säsongen, MEN det är här ni gnäller, får ni inte som ni vill eller tycker eller förtjänar så skall Ingen annan heller få vad dom tycker eller förtjänar, det är tecken på att man är småsint och extremt barnslig.

Hade rollerna varit ombytta och modo slutat 3:a så hade jag till 100% hoppats att ni fått möjligheten att spela shl eftersom ni varit mer förtjänat av det än oss.

Sen hade jag för modos del hoppats på att man kanske startat säsongen 20/21 med 10+ poäng på alla andra som kompensation för att men blivit 3:a.

Det är skillnad på oss
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Det är uppenbart att de verkar tycka att slutspelsserien smäller lika högt som en HA-final av någon anledning, även om slutspelsserien i det närmaste går att likna vid nån sorts extrachans med tanke på att lag åtta(!) fortfarande har en chans.

De argumenterar alltså för att åttondeplacerade lag i tabellen är minst lika nära SHL som seriesegraren, vilket nog få skulle skriva under på.

Att Timrå bara var si eller så många poäng bakom oss efter grundserien är faktiskt totalt irrelevant i sammanhanget, man måste ju utgå ifrån strecken i tabellen när man argumentera för vem som är "mest värdig", allt annat blir rena spekulationer.

Det var nog väldigt få som trodde på någon direktuppflyttning, eller fans som har argumenterat för det med nån sorts övertygelse.

Men efter Nubbens utspel och timråfansens skäl till att vara "likaberättigad" så förstår jag att diskussionen fortgår.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Tror ingen argumenterat emot att Modo och Löven är högre rankade än Timrå just nu. Men varför ska bara 2 lag kompenseras?
Men problemet är ju att förutsättningar ändras så plötsligt, tänk er ett skidlopp där dom helt plötsligt bara flyttat fram mållinjen 2 mil. Känns det rättvist mot alla åkare? Tror ni övriga åkare bara köpt det och grattat den som kommit först över den nya mållinjen?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Fast det är där vi skiljer oss som jag ser det.

Inget lag upp = 0% rättvisa eller 100% rättvisa.
2 lag upp = 25% rättvisa eller 75% orättvisa.

Beror helt på hur man ser det, utifrån vilka glasögon man har på sig som du ser.

Det här handlar i grunden om att ni vill se en efterhandskonstruktion som ska gynna er. Inget annat, därför blir det helt fel.
Kommentera