1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481547 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2048598

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Tror ingen argumenterat emot att Modo och Löven är högre rankade än Timrå just nu. Men varför ska bara 2 lag kompenseras?
Men problemet är ju att förutsättningar ändras så plötsligt, tänk er ett skidlopp där dom helt plötsligt bara flyttat fram mållinjen 2 mil. Känns det rättvist mot alla åkare? Tror ni övriga åkare bara köpt det och grattat den som kommit först över den nya mållinjen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Frebog: När/om vi blir uppflyttade kan ni få ekonomisk kompensation, det känns väl som en rimlig kompromiss med tanke på tabelläget? ;)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Frebog: Ingen har ju stridit för att 2 lag ska kompenseras, 2 lag har möjlighet att kompenseras med uppflyttning, 1:an och 2:an det är helt odiskutabelt då man bara kan gå efter grundserien och den är 100% rättvis.
Sen kan Timrå och det andra lagen kompenseras på andra sätt, så som ekonomi, poäng etc.
Förutsättningarna har ändrats och det är tyvärr helt oundvikligt, men då måste man ju göra det så bra som det går eftersom att slutspel är omöjligt, då måste man ju titta till tabellen efter den färdiga grundserien eftersom alla hade samma förutsättningar och alla försökte vinna, går det att få det mer rättvist än så?, nej!

Ni hakar upp er på att ni fortfarande var med i loppet, självklart men eftersom loppet avbröts i förtid så går man väl tillbaka till ställningen i den totala ”världscupen” och tittar vilken ledde innan detta oavslutade lopp började så får man fram en vinnare.
Eller om en säsongs sista formel 1 lopp nu inte körs så blir ju vinnaren den som ledde totalen innan sista loppet skulle ha körts.
Detta är så fruktansvärt självklart att det är snudd på korkat att argumentera emot.

Dom enda 2 lagen som gjort sig förtjänt av att flyttas upp är det 2 enda lagen som ligger på uppflyttningsplatsen, inte lagen under som kanske, väldigt mycket kanske hade kunnat kvala sig förbi på sluttampen.

Dom enda lagen som möjligtvis kan bli uppflyttade är odiskutabelt modo och löven, något annat kan man inte ens diskutera, det är bara korkat!
Sen ska alla lag från placering 8-1 eller 8-3 ha speciella kompensationer för sin grundserieplacering men när det gäller uppflyttning så är det bara 2 lag som har konkret bevis på att man ligger på uppflyttningsplatser och det är Modo och Löven
Kommentera