1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482734 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2049627

Sv: Apropå ingenting...
Tikkare: Svenska hockeyförbundets regler täcker inte situationen. Det finns inget riktigt tydligt direkttiv gällande det här.
SHL hjälpte Svenska Hockeyförbundet fatta det beslut SHL ville ha, men det finns ingen tydlig regel man kunde förhålla sig till.
Det är därför exempelvis handbollen och innebandyn valde att flytta upp lag, för man hade heller ingen skrivelse. Man tog helt enkelt ett annat beslut än hockeyn.

Det som egentligen stör mig absolut mest är att man fattade beslutet utan att ens prata med Allsvenskan och Division ett. Sedan sitter ärthjärnan Anders Larsson och blir förvånad när dessa tycker att de inte fått vara med att fatta beslutet. En ledtråd hade ju kunnat vara att allsvenskan och Division ett inte hunnit ha sina möten.

Den fullständiga maktfullkomlighet och arrogans Anders Larsson med det kommunicerar är faktiskt inte värdigt ett så pass stort förbund som hockeyförbundet. Hade man tagit in synpunkter från de tre högsta serierna och därefter fattat ett hyggligt välgrundat beslut så skulle kritiken från Modo, Löven och Väsby varit väsentligt mindre. Nu är det fullständigt uppenbart för alla med någon form av förstånd att hockeyförbundet gick på lobbying från SHL och ignorerade resten av hockeysverige.

Ja, jag är medveten om att beslutet mycket väl kunnat bli precis detsamma, men det hade känts bättre om man som förbund faktiskt försöker företräda alla sina medlemmar och inte bara de som betalar feta middagar med mycket alkohol.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Slipsnissarna i söder dödar hockeyn låååångsamt men i stadig takt. Om vi skulle skapa en piratliga "Elitserien" med eget gemensamt TV-bolag, då stängs alla spelare av från landslag för all framtid och får ej spela NHL eller vad gäller?
Kommentera