1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

318550 inlägg · 3865 ämnen

Inlägg #2050067

Sv: Silly season - 2020
Amitiel: Visst är det så, men... Vilka kommer att kunna betala de löner spelare kunde få ifjol då? Du måste tänka på att inget annat lag kommer att ha lika mycket pengar som tidigare, utan hela marknaden kommer att behöva sänka spelarlöner.

Sedan såg listan med spelare ändå som ett gigantiskt önsketänkande.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
J F K:

Det viktigaste för nästa år anser jag är att man visar att man lärt sig av misstagen. Vi måste ha en riktigt vass målvakt för det kan vara skillnaden mellan att bli topp6 eller vinna serien. Jag tror inte löven varit så överlägsna utan Cannata. Sedan att man bygger ett balanserat försvar, problemet i fjol var att vi hade lite för många offensiva backar, men detta var nog en effekt av att man ville göra allt för att behålla Norlinder, Hedberg, Berglund som var egna produkter.

Sedan att man fokuserar på centersidan, en riktigt bra center kan göra en medelmåttig ytter till en toppspelare.

Tycker vi har goda möjligheter att bygga ett slagkraftigt lag om man värvar smart.

Prio ett måste vara Bartosak, om vi inte kan få honom måste det in en etablerad toppmålvakt på denna nivå. Vi har inte råd att chansa med Lundin och Dackell.

I försvaret, kan vi behålla Norlinder är mycket vunnet, då har vi offensiv kraft i Norlinder, Öhman som kan ta PP plats, sedan Wallinder som jag tror kan växa ytterligare. Kanske vi behöver ytterilgare en offensiv back då Öhman verkar väldigt ofta skadad, men övriga ska vara sådana som sätter defensiven först och kan sätta snabba förstapass. Tycker Nässen kvalar in här, han kommer inte vinna backarnas poängliga men spelar bra försvar har bra skridskoåkning och bra förstapass. Behålla Belov vore en dröm, men tror inte detta är aktuellt.

På forwardssidan är det omöjligt att ersätta poängen vi tappar i JJ, Tambellini, Karlkvist. Här måste vi värva smart och hitta spelare som sprider poängen över kedjorna. Om vår förstacenter levererar 40p är jag nöjd ifall de andra kedjorna kliver upp och producerar mer. Tycker ändå centersidan ser ok ut med Olofsson, Jellvert och Sylwander/Hägga på kontrakt, det är förstacentern som blir viktig.

Undra hur man resonerar kring Iikka, vi lär väl aldrig ha råd, men skulle vi kunna behålla honom hade jag kunnat tänka mig honom i en första eller andrakedja.

Nedan ett lag som troligen är billigare än vad vi har idag och kanske vi kan ha råd med nu med nya förutsättningar. Detta är INTE laget jag vill se, men ungefär så jag ställer in mig mentalt att det kan se ut med rådande omständigheter.

Bartosak/Dackell (släpp lundin och gå all in på Bartosak)

x-x-Iikka
Rosdahl-Olofsson-From
LP-Jellvert-Åhström
Sylwander-Hägga-Forsberg(Björka eller Wahlgren)

Norlinder-Nässen?
Öhman-Hedman?
Wallinder-Tommy E?
x-x

Så tappar vi, Tobby, Belov, Hedberg, Berglund, Björka, Hagelin, Tambellini, JJ, Karla är det mycket klass som försvinner, men samtidigt spelare som tjänar bra, så vill vi har Barto måste vi nog acceptera att man lägger stor del på honom och sparar in på forwardssidan.

Nästa års trupp behöver rimligen inte vara bättre än årets, som JFK skrev kommer alla lag ha mindre att röra sig med och troligen sämre trupper på pappret. Så att bygga ett lika bra lag eller bättre tror jag vi kan glöma. Truppen ovan lär kosta mindre och hade troligen inte haft en chans mot årts löven och modo, gissningen är hur den står sig i HA nästa år.
+3
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
J F K:
Ja alla drabbas och spelarna kommer också ha lägre löneanspråk. Kan tom tänka mig att de är nöjda vara de får lön om det här fortsätter.
Kommentera