1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

325594 inlägg · 3867 ämnen

Inlägg #2050715

Sv: Silly season - 2020
Peja: Jag menar alltså förändring där Inte diktaturföreningarna i SHL får stå och domdera. Vi som hejar på lag i HA och som står och fint betalar Cmore skalla alltså bara stå och titta på när pengarna endast används till SHL föreningars fördel. Som sagt om vi alla som stöttar en HA förening och har Cmore sa upp oss, så hade det nog känts.

Vi betalar samma summa som ni som hejar på SHL lag och vad får vi för det? Sändningar där kommentatorn sitter i en garderob i Stockholm och där ljudet är så platt så en Curlingmatch live uppfattas som El Classico..
Lägg därtill kommande säsong som det blir ännu svårare att ta sig till SHL för HA lagen då endast 1 lag går upp. Nej ju ner jag tänker på det så är den gamla hederliga Kvalserien det format som gett flest HA lag chansen att gå upp. 4 lag varje säsong som haft en rejäl chans att slå ut ett Elitserielag(jo det hette ju så på den gamla goda tiden.)

Nu går det mer och mer mot att man vill göra SHL kommersiellt som värsta NHL wannabes. Problemet är bara att man kommer aldrig kunna bli nått NHL. Man måste snarare hitta sin egen identitet och vinna folket på riktigt. Just nu känns HA mer som folkets liga och kvalen till SHL kittlar nog mer i folkmun än SHL slutspelet. Där har SHL sekten lite att fundera över.

Jag säger inte bara detta för att mitt kära Timrå är tillbaks till HA igen. Jag tror nog en och annan minns här inne att jag skrev när vi gick upp till SHL senast att jag aldrig kommer gå med på att SHL blir en stängd liga, trots att vi själva var där alltså. Men de flesta föreningar i SHL är bara ute efter att mätta sina egna munnar.
+14
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Sputnik: Be careful what you wish for. För varje förändring och "förnyelse" som görs, ju svårare kommer det bli för allsvenska föreningar att gå upp. Att göra det enklare för er har SHL noll intresse av.

Förra gången SHL ville göra en förändring som många tolkade som ett försök att göra ligan mer exklusiv och försvåra för "de mindre föreningarna " att avancera till "högstaligan" slutade med att SHLs dåvarande VD sparkades etfer at ha utlöst en hatstorm (hösten 2018)

Det nya förslaget från SHL om att göra det svårare för HA lagen att nå SHL (endast 1 lag går upp) är därför ytterliggare ett bevis för att man bara ser efter sina egna intressen. Aldrig tidigare har SHL varit så nära en STÅNGD LIGA precis som i NHL.

SHL säger att man har ett starkt mandat för förändringen. Vem har gett dem det mandatet undrar man då Det kan ju inte vara från Hockeyallsvenskan då man inte har någon styrelserepresentation i Svenska Ishockeyförbundet (vilket HA har begärt att få ett flertal gånger)

HA har också begärt ett få tillstånd ett möte med både SHL och Svenska Ishockeyförbundet för att diskutera styrelserepresentationen som omedelbart måste ses över och hur sportslig och ekonomisk rättvisa kan skapas efter COVID 19.

Personligen tycker jag att HA ska göra det som SHL gjorde 2008 dvs att utreda möjligheterna att starta en egen liga.
+4
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Sputnik: Man kan inte annat än undra hur sjutton det kunde bli så här, varför i hela friden gick HA med på avtalet med Cmore och dessutom gick de med på en förlängning. Fanns det verkligen ingen annan distributör som var intresserad an HA?
Jag fattar ingenting.
+4
Kommentera