1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480351 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2051776

Sv: Silly season - 2020
Sputnik: Be careful what you wish for. För varje förändring och "förnyelse" som görs, ju svårare kommer det bli för allsvenska föreningar att gå upp. Att göra det enklare för er har SHL noll intresse av.

Förra gången SHL ville göra en förändring som många tolkade som ett försök att göra ligan mer exklusiv och försvåra för "de mindre föreningarna " att avancera till "högstaligan" slutade med att SHLs dåvarande VD sparkades etfer at ha utlöst en hatstorm (hösten 2018)

Det nya förslaget från SHL om att göra det svårare för HA lagen att nå SHL (endast 1 lag går upp) är därför ytterliggare ett bevis för att man bara ser efter sina egna intressen. Aldrig tidigare har SHL varit så nära en STÅNGD LIGA precis som i NHL.

SHL säger att man har ett starkt mandat för förändringen. Vem har gett dem det mandatet undrar man då Det kan ju inte vara från Hockeyallsvenskan då man inte har någon styrelserepresentation i Svenska Ishockeyförbundet (vilket HA har begärt att få ett flertal gånger)

HA har också begärt ett få tillstånd ett möte med både SHL och Svenska Ishockeyförbundet för att diskutera styrelserepresentationen som omedelbart måste ses över och hur sportslig och ekonomisk rättvisa kan skapas efter COVID 19.

Personligen tycker jag att HA ska göra det som SHL gjorde 2008 dvs att utreda möjligheterna att starta en egen liga.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Matsg:
Det nya förslaget kom till på allsvenskans initiativ, man ville förändra kvalsystemet. Att man fick offra två halva mot en hel är helt ok.

Man kan skulle fördelningen av tv-avtalet på SHL, men allsvenskan skulle behöva spotta upp sig i många avseenden.
Låst ämne