1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478711 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2051805

Sv: Silly season - 2020
Tarasov: Vad jag förstår så är det två beslut tagna av Svenska Ishockeyförbundet som i sin tur har bett Ola Lundberg utarbeta ett förslag.

Har HA konsulterats eller bara blivit presenterade fakta gällande punkt 1 ? För punkt 2 verkar det som om HA har fått förslag att ta ställning till enligt VDn Stephan Guiance uttalande. SHL säger att de har fått ett stort mandat

1 Endast 1 lag från hockeyallsvenskan avancerar till SHL istället för att 2 lag får chansen via kvalspel.

2 Ett nytt slutspelsformat

Vi ser redan föjderna idag; Ännu mera peningkarusell; Konsortium ska leda AIK till SHL och orättvis behandling då HA saknar representation i förbundsstyrelsen.

År det så Ola Lundberg ser det bästa för svensk ishockeys framtid ? År det så HA vill fortsätta ?

Personligen tycker jag att en utökad 16 lagsserie i SHL skulle vara ett bättre alternativ och att HA också får en representation i förbundsstyrelsen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Matsg:
Ja Allsvenskan ville ha direktuppflyttning man fick det. Tänkte man sig att man inte skulle få göra några uppoffringar för att få som man ville?

Att man valde att ha ett kvalsystem där lag 6-8 i sämsta fall får en extra hemmamatch är inte SHL:s fel. Man kunde byggt ett slutspelsträd som innebar att vinnaren fick minst 4 hemmamatcher, och lag 6-8 sannolikt får 2, tänk vad det skulle göra för ekonomin i serien.

Tv-avtalet- varför inte inte gå ihop själva och sända och erbjuda sina fans ett abonnemang. Tänker att klubbarna gör nåt gemensamt här. Det är ingen som tvingar dem att skriva på ett Cmore-avtal

Lånestopp- man hår ihop och vägrar låna spelaee från SHL. Man säger upp avtalet med SHL ang övergångar skall de ha spelare får de betala, man vägrar förbjuder SHL-klausuler i kontrakten. Om spelarna då väljer att skriva ett år i taget får det bli så.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Matsg: Ett förslag till att göra om SHL till att indelas i Norra och Södra med vardera 10 lag, där det blir mera derbyn och kortare resor måste väl vara optimalt med tanke på att det går mycket pengar till resor, detta skrev "Digitalbath" om tidigare se länk
Låst ämne