1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480517 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2055134

Sv: Silly season - 2020
Tarasov: Nej du. Och framförallt inte nu med Corona+lågkonjuktur. En felaktig rekrytering kan bli enormt kostsam. Faktum är att jag på ett sätt känner att vi "dodged a bullet" i och med detta, i och med att vi säkerligen har rätt att sparka honom rätt upp och ner så fort vi hittat en ersättare med tanke på hur han har betett sig.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett:

Det har vi definitivt. Jag har tjatat om lojalitetsplikt som ingår i anställningsavtalet sedan detta började

Vilka boxar nedan bockar Björn av? Jag tycker det är solklart att man can bygga ett case på att ha honom kvar tills säsongsstart och hitta en ersättare i lugn och ro, och låta LEksand ta någon annan, sedan sparkar man ut honom i Augusti och hävdar brott mot lojalitetspliken och driver detta vidare i en process mot Björn.

"Anställningsavtalet reglerar inte enbart dina anställningsvillkor, utan det skapar också ett personligt förhållande mellan dig och din arbetsgivare. Det innebär att du har lojalitetsplikt mot arbetsgivaren."

"Lojalitetsplikten innebär att du ska sätta arbetsgivarens intresse framför ditt eget – även under en uppsägningstid. Du ska undvika lägen där du riskerar att inte vara lojal med, eller rent av skada, din arbetsgivare. Du ska också självmant upplysa arbetsgivaren om sådant som kan behövas för att verksamheten ska fungera."

"Anställda inom privat sektor har långtgående tystnadsplikt avseende arbetsgivarens angelägenheter - mer långtgående än inom offentlig verksamhet - och ska iaktta sekretess även efter att anställningen upphört."

"Att du som arbetstagare har lojalitetsplikt ingår som en del av ditt anställningsavtal. Om du då inte är lojal, kan det betyda att du bryter mot anställningsavtalet. Det kan också innebära att du bryter mot lagen om anställningsskydd och riskerar att bli uppsagd av personliga skäl eller till och med avskedad."

"Du säger upp dig från anställningen, startar ett företag och träffar avtal med en kund eller leverantör medan du fortfarande är anställd. Detta kan din tidigare arbetsgivare ha synpunkter på. Arbetsgivaren kan misstänka att du varit illojal och tagit med dig uppgifter och förberett dig under anställningstiden eller uppsägningstiden."

"Ett annat exempel kan vara att du under anställningstiden inklusive uppsägningstiden kontaktar kunder, som du senare tar med dig till det nystartade företaget eller till en ny arbetsgivare. Tänk på att alla förberedelser innan anställningstidens slut riskerar att ses som illojalitet mot arbetsgivaren."

"Arbetsgivaren kan kontrollera om arbetsredskap används eller använts på ett sätt som innebär att du som anställd är eller har varit illojal."

Vem tipsar Widebro att gå igenom Björns dator och mobiltelefon för att se kontakter med TJ, Barto mm?

"Arbetstagaren har bland annat att svara för en fullgod arbetsprestation, följa arbetsgivarens ordningsskrifter, avstå från att bedriva konkurrerande verksamhet, avstå från att överskrida sin kritikrätt, visa integritet (till exempel genom att inte erbjuda eller ta emot mutor), iaktta tystnadsplikt, uppfylla vissa krav på vandel samt i övrigt visa omsorg och aktsamhet i arbetet."
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett:
Det räcker han gör en bra säsong med något lag så blir han het, och att han vill gynna sig själv är som sagt knappast ensam om. Det ovanliga är att det sker inför öppen ridå.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett:
Ser vi inte det här beteendet rätt ofta inom idrottsvärlden, och faktiskt lite varstans.
Låst ämne