1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474708 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2055395

Sv: Bartosak
Robin Ztorken L: Med Google översättning ta det som det är. Det stod mera men det handlade om vad han gör nu.

Jag tycker om hockey igen. Fans i Sverige vill att jag ska komma tillbaka, säger Bartošák
Hockeymålvakten Patrik Bartošák har ett år som han inte kommer att glömma. På våren föddes hans son under sin debut vid världsmästerskapen, men på hösten förlorade han jobbet efter att ha blivit sparken från Třinec. Den 27-åriga hockeyspelaren i Modo, Sverige, hittade glädje i hockey och liv, och han ville komma till topptävlingen. Men på grund av coronavirus-pandemin misslyckades han. Därför tror han att han kommer tillbaka till Sverige
Vet du var du ska fånga nästa säsong?

Jag vet inte ännu. Vi hanterar detta intensivt, men dessa marknader är lite långsammare på grund av vad som händer i världen nu. Vi agerar, men ingen vet mycket när vad kommer att börja och vilka möjligheter lagen kommer att vara. Det finns några erbjudanden och vad jag kan säga säkert är att vi pratar med utländska lag just nu.

När du lämnade Sverige skrev du på det sociala nätverket att du har ett oavslutat jobb i Modo på grund av avbruten säsong. Är det möjligt att du kommer tillbaka dit?

Det är en av varianterna. Jag gillade verkligen hur klubben fungerar, hur de behandlade mig och vad deras ambitioner var. Det är synd att viruset stoppade oss, eftersom vi hade en stor chans att gå vidare till Elitserien. Vi bestämmer oss för att stanna där eller gå någon annanstans till den högsta tävlingen. Det är under förhandling.

Vad kommer att bestämma beloppet på erbjudandet?

Jag hade ett tecknat kontrakt som skulle fortsätta nästa år om jag fortsatte. Genom att stanna i den andra ligan är erbjudandet inte som om det hade gått. Vi får se hur det visar sig. Jag skulle vilja vara klar så snart som möjligt, men å andra sidan är det fortfarande april och vi har inte bråttom.
Skulle du tänka dig att fånga den andra ligan igen?

Jag gillade hur folk åt hockey där. Deras lojalitet och entusiasm, även om de föll i andra ligan för några år sedan, var otrolig. Vi åkte till matchen sex eller sju timmar bort och i alla fall var våra fans mer än hemmalaget. Jag gillade det verkligen. När de avbröt säsongen fortsatte fansen att köpa biljetter till matcherna för att hjälpa klubben ekonomiskt. Fantastiskt!

Modo var på väg till kasernen. Slutserien mot Bröjklöven på 1: 1 var dock avbruten av Covid-19-pandemin. Hur upplevde du det i klubben?

Det var en enorm besvikelse. I klubben underkastade de allt förfarandet. Och plötsligt var den borta. Det var inte trevligt, men det finns inget du kan göra åt det. Det påverkade hela världen, NHL slutade också. Någonstans, som i vårt land, löste de det på ett sådant sätt att České Budějovice avancerade och kanske det kunde lösas i Sverige på liknande sätt. Men de beslutade att ingen skulle gå framåt eller stiga ned.
Du åkte till Sverige i februari, när säsongen närmade sig sin höjdpunkt och Modo var på andra plats. Hur välkomnade du särskilt de målvakter som du kom att ta över?

Jag förväntade mig fientlighet för dem eftersom de hjälpte laget mycket. Men inget sådant hände. De tog mig perfekt och fansen kanske ännu bättre. Efter några matcher kände jag att jag hade dem på min sida och det har varat tills nu. Jag får fortfarande meddelanden på Instagram eller Twitter om att de vill att jag skulle komma tillbaka. Jag känner att de vill ha mig där och det är en av de faktorer som fungerar till deras fördel. Under det senaste året har jag upplevt hur det är att spela någonstans där jag inte helt välkomnades av fansen. Jag uppskattar det desto mer och det var en trevlig förändring.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Bartosak
hanzon:

Tänk om han går till Löven?
Låst ämne