1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480454 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2060347

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Med den logiken antar jag att du aldrig går på försäsongsmatcherna mellan Skellefteå och Björklöven?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Frebog: Du är helt rätt ute, jag har sett 1 av dessa försäsongsderbyn då det inte är den intensitet på isen som jag vill se i ett derby mot Skellefteå. Tycker inte det derbyt ska vara en träningsmatch.

Ber om ursäkt för OFF topic. Inget mer i denna diskussion från mig.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hedblad: Jag är av den åsikten att alla bör klara alla spelsätt, men vissa spelare har mycket bättre förutsättningar att lyckas följa spelsystemet än andra. Jag tror exemepelvis att det är lättare att få Lang att vara aggressiv och hinna med positioneringen än att få Ritola till det. En riktigt bra coach anpassar spelsystemet efter materialet, alternativt väljer att träna ett lag som har förutsättningarna att lyckas med det spel denne är duktig på. Jag tycker verkligen inte Leksand har rätt material för Hellkvist-hockey och han är rätt endimensionell. (Dock jäkligt bra på en hel del saker, så jag hade helst haft kvar honom).

Nu tycker jag att det finns brister i Hellkvist spelsätt. Exempelvis att alla spelare förväntas vara aggressiva, även om motståndarna har kontroll över pucken. För mig låter det korkat att stenhårt attackera en spelskicklig spelare med puckkontroll i långt ifrån målet. Mårtesson hittade en öppning snud på varenda gång gång och jag är rätt säker på att Dick Axelsson kommer att hitta en lösning också.

I backcheckingen så ska alla spelare gå stenhårt hem och många mål kom för att motståndarna i en andra våg (backar/center) fick fri yta med fem modospelare nära egen målvakt.
Det hårda checkandet gjorde att om man spenderade mer än 25 sekunder i egen zon så orkade vi inte upprätthålla spelet och det blev kaos då vi inte hade en plan B för det. Här ställer jag mig väldigt frågande till om Leksand verket kommer att klara det bättre.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Frebog: Logiken fallerar även i påståendet:
Björklöven har många fans överallt i Sverige.

Om så hade varit fallet, så hade de ju fyllt NHK när de vet att det blir storseger!

Enligt dåliga källor åkte ju 3000 personer till Fjällräven, de måste ju enkelt kunna skrapa ihop 2000 personer till en något längre resa.
Kommentera