1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481456 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2060544

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Finns det någon som tycker/tror att Timrå är en större klubb än MODO? Dom är inte ens en större klubb än Löven. Har alltid sett timrå som typ Västerås. Mellanklubb med halvfull arena och ett lag som ibland överträffat sin kapacitet..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Har ni varit i Timrå nån gång?
Det är ju ingen metropol vi snackar om direkt.

Timrå gör det sjukt bra med tanke på förutsättningarna. Nu har man ju draghjälp av Sundsvall. Men även när Sundsvall duger till att ha ett lag något sånär på elitnivå så har ju Timrå tuggat på.
Timrå är en anrik förening. Men något storlag kommer man aldrig bli så länge man inte flyttar allt till Sundsvall (Och då lär det ju gå lika bra som bobcats säkert)

Modo är ju egentligen mellanklubb det också. Men haft en sinnesjuk förmåga att ta fram spelare. Och det är ju en stor anledning till att klubben har mycket supportrar runt om i landet.
Det var inte så mycket Modo som gjorde dom till supportrar, snarare Foppa m.fl. i kombination med att man ofta gått sin egen väg. Erkén är nog en rätt stor anledning också.
Precis som att Leksands storhet bygger på att man var jävligt lyckosamma för en herrans massa år sedan och byggde upp en bas då.

Historiskt är det ju egentligen dom som gjort det bäst klubbar som Modo, Leksand m.m. och kanske för den delen främst Brynäs men också Färjestad (Sett till vilka giganter man är inom svensk hockey sett till stad, än om Karlstad med kringområde har bra med muskler).

AIK, Djurgården och Frölunda m.fl. är ju mest en produkt av ett jävulskt underlag.

Som jag ser det =)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Det man faktiskt måste ge Timrå är att trots halvtaskig ekonomi och en medelmåtta juniorverksamhet så lyckas man rätt ofta med att ställa på papperet smått okända lag på isen men ändå få dom att prestera riktigt bra hockey!

Nu vill jag inte på något sätt trampa någon på tårna, Timrå har tagit fram enormt fina juniorer i sina dagar och man har även haft stjärnor i lagen men rent generellt så har Timrå väldigt sällan haft några namnkunniga lag på papperet men ändå spelat snabb och stabil hockey, dom har ju faktiskt varit bättre än både Modo och Löven senaste åren.
Kommentera