1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479806 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2060556

Sv: Apropå ingenting...
goleafs: Jo, men ni och AIK är ju de två som tagit in överlägset mest pengar från näringslivet utanför budgeterade inkomster också. AIK har gått oerhört mycket back flera år på raken, men alltid räddats av investerarna förutom ifjol (och då behövde man inte). Ni har inte haft bra siffror alls, men också räddats av externa pengar. Det är inte för skojs skull ni var under kontrollår direkt.

Det är farligt att vara beroende av de där externa pengarna, men givetvis är det lätt att vara kaxig när de ständigt ramlar in på kontot:)

Nu ska sägas att vi också fått externa pengar, men inte i samma utsträckning och dessutom mer av privatpersoner.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: sant att AIK hockey har haft det svajigt över tid, men det är supportrar i stort och smått som bidrar, DSM som lånar ut pengar, vår högsta prio är en egen arena i Solna där vi kan etablera, få intäkter av försäljningen evenemang osv, nu är dessutom hyran av hovet sjukt dyr. Fullsatt hovet ger oss väldigt mycket mindre än man tror.
Vi flaxar på och kommer inte ge upp, men vi får verkligen kämpa för existensen tro inget annat.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Vi redovisade svarta siffror 4 år i rad, sedan hade vi tyvärr ett katastrofår 18/19 som gjorde att vi gick back 4MSEK. Så att jämföra oss med AIK som år efter år blir räddade tycker jag blir orättvist.

Förstår inte varför det är mindre okej att värva med pengar från näringslivet? Är väl fint hur staden sluter upp för sitt lag?

Hade Övik haft samma näringsliv som Umeå kan jag slå vad att Modo haft betydligt mer extern finansiering också.
Kommentera