1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479932 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2060561

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Vi redovisade svarta siffror 4 år i rad, sedan hade vi tyvärr ett katastrofår 18/19 som gjorde att vi gick back 4MSEK. Så att jämföra oss med AIK som år efter år blir räddade tycker jag blir orättvist.

Förstår inte varför det är mindre okej att värva med pengar från näringslivet? Är väl fint hur staden sluter upp för sitt lag?

Hade Övik haft samma näringsliv som Umeå kan jag slå vad att Modo haft betydligt mer extern finansiering också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
goleafs: Det är inget fel alls. Det är jättebra att ha det så. SKa vi backa några år så är det Modo med sina stora företag som fått mycket mer än Löven. Ni har väl haft Obbola och Volvoverken, men sedan en massa tjänsteföretag. (Vindeln är inte Umeå). Medan vi haft Modo/Holmen/Metsä/DOmsjö alla Hägglundsföretag, OSTP osv. Nu är många uppköpta och vi fått mindre då exempelvis Aditya Birla från Indien inte känner samma sak för Örnsköldsvik.

Men, det är svårare att ha en tydlig budget från år till år när pengarna kommer Ad Hoc. Ni vet inte när och om sponsorerna öppnar plånboken. Nu när det är positivt så kommer pengarna in, men om det går tungt eller sponsorerna upplever att föreningen styrs i fel riktning alternativt de inte får inflytande så kan det sina. Det är bara den krassa verkligheten.
Det är då lättare att ha en fast och stadig inkomst och kunna krydda när det dyker upp pengar från näringslivet.
Kommentera