1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482865 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2061450

Sv: Silly season - 2020
Tarasov: Som utomstående kan jag inte förstå varför det skulle vara mer attraktivt för en spelare att spela för Björklöven istället för MoDo. Förutom just nu med tränarbiten då. Ni utvecklar och skeppar spelare till SHL på löpande band och hör ju liksom hemma i SHL. Större utvecklingsmöjligheter i MoDo och större chans att man hamnar högre upp i seriesystemet, om det är det man siktar på. Sen vet jag att Löven-fansen har extrem hybris just nu och antagligen är helt oförstående gentemot min ståndpunkt...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Peja: Det som skiljer lagen åt i attraktionskraft till Lövens fördel just i detta nu är väl att laget har väl beprövad och av alla/många hyllad sportchef i Kenttää. Han tog fram ett lag redan första säsongen plockade 121 poäng. Delvis genom att ge rätt roller till spelare som tidigare ansetts som en belastning för laget. Dessutom har han värvat Wallson som verkar ha bra rykte. Med extremt bra resultat, högt hemmasnitt och ett stort engagemang hos supportrarna så har det blivit många positiva rubriker kring laget under året.
MoDo har framför allt väldigt goda resultat att glädjas åt från förra säsongen samt ett tilltagande intresse hos supportrarna ju längre säsongen led. Efter säsongens slut har prestationen från säsongen nästan glömts bort då BH grejen och spelarförlusterna tagit väldigt mycket air-time. Jag köper det mesta angående utvecklingsmöjligheter och organisation som du skriver Peja. Löven är inte där ännu och MoDo har historiskt såklart ett klart bättre rykte om sig kring utveckling, organisation och liknande. Dock är det skarpt läge för Glader. Som ganska ny i sin roll så måste han visa att han klarar av att bygga ett bra lag på egen hand utan BH och utan den nye tränaren som det verkar. Det är väl nackdelen MoDo har just nu mot Löven då det gäller rekryteringar. Dvs osäkerhetsfaktorn i MoDo just nu vad gäller sportchef, tränare och vilket lag som man kommer ha på isen och hur man tänker sig spela nästa säsong. Fast den nackdelen är nog inte så farlig med tanke på att MoDo som lag ändå måste anses vara en attraktiv klubb jämfört med i stort sett alla andra lag i HA.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Peja:
Kanske så är lövens lag lite slagkraftigare i dagsläget iaf, i vårt fall så kanske det hade betydelse att en roll i topplinan var mer given tänker jag. Givetvis kan vi även betalat bättre men det behöver inte vara fel om man får in bra spelare.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Peja: Lövare har mått dåligt länge, när de sett grannar i nord och syd vinna, samt komplexmässigt jublat högt och flinat då det dåligt för grannarna. Nu gick det jättebra en höst. Då kommer gröngula halsdukar och drygheten fram med extra styrka på stan. "Finns ingen som kan slå Löven i år!" "Kenttä får hit spelare gratis!" "Ful halsduk. Vad fan är MoDo?"
Låst ämne