1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2073122

Sv: Silly season - 2020
Aron Gagnon: jag kan inte supermycket om han som spelare, dock blir jag konfunderad på hans ålder. Jag vill inte ha en trött nordamerikan, det blir inte bra...

Aleksi Heppniemi: utifrån vad jag hunnit se än så länge en jävligt intressant spelare, lämnar det där.

Jesper Lindgren: Hoppas han har förbättrat sin defensiv sedan tidigare han var här, men bra offensiv.

Vad sa Glader i sändningen, har NHL-klubbarna en möjlighet att ta tillbaka grabbarna grus om de vill..? Om det nu var så han sa känns det märkligt..

Hur ställer ni upp laget nu?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
SKiLMY: Vet inte heller mycket om Gagnon, men Heponiemi vet jag mer om. Var Finlands bästa forward i JVM 2019, spelade där i förstakedjan och var arkitekten i den kedjan. Liten men hal som en ål. Väldigt kvick spelare som kan vända på en femöring. Påminner där om Iilkka men har bättre toppfart skulle jag säga. Har som jag redan nämnt otroligt fina händer, pucken är som fastklistrad vid bladet. Vågar vara kylig med pucken. En spelfördelare som levererar tejp till tejp passningar och som använder sin kvickhet till att skapa utrymme. Har en ovanlig förmåga att kunna dra ner på tempot i spelet för att sedan ta något skär och lägga en smör pass. Styrde Finlands PP från högerkanten där han visade upp en fin kyla och tålamod, när spelet väl hackade så lugnade han ner det hela genom att transportera upp pucken och hålla pucken vid högerkanten så att alla kunde inta sina positioner, motståndarna var tvungen att vara på tårna så det öppnade upp för dom andra.

Det fina med detta lån är att Heponiemi har långt ifrån en NHL redo fysik. Han hade problem i senare skedet av Liiga och speciellt i AHL. I AHL så hade han stora problem i början då det alltid är en inlärningsprocess med liten rink och han var verkligen inte redo fysiskt. Många tyckte att han skulle spela ett år till i Liiga och med facit i hand så borde han gjort det. Detta talar för att det finns en bra möjlighet att han stannar säsongen ut hos oss.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
SKiLMY: Det som talar för Gagnon är att han fram till ifjol var given i NLA. Sedan var det skador och konkurrens i truppen fjol. Han klarar sig nog bra tack vare bra skridskoåkning, teknik och spelsinne. Annars finns såklart risker med åldern, men det gäller i mina ögon mer de som är grovjobbare eller långsammare spelare. Håller man som utlänning i NLA bör man klara allsvenskan på en riktigt hög nivå.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
SKiLMY:

När det gäller Heponiemi, så stod han för 46 poäng på 50 matcher i den finska ligan 2018/2019.
Låst ämne