1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2083085

Sv: Apropå ingenting...
Messias :

Hur som helst så fixade Glader hit Tambellini, samma Tambellini som ni snackade om hade varit på Kenttäs bord men han hade nobbat och det var ju en korpenspelare.

1-0 till Glader.

Dom i serien som har komplexet är löven, helt plötsligt efter en fin säsong är dom världsmästare och ingen kan göra nått fel.

Tråkigt att behöva ge dig facit nu, men ni kommer åka mot Timrå, dom har ett lag byggt för slutspel. Ni kanske tar hem serien men i slutspelet har dom rätt karraktärer, en het offensiv med Dahlen och en bättre målvakt.

Av alla matcher jag sett på försäsongen så har Timrå varit det bästa laget, dom har struktur i sitt spel samt en trygghet i det dom gör samt en riktigt bra målvakt. Löven ser inte alls ut som ifjol trots NHL-lånen, ert hopp står till att dessa stannar säsongen ut. Lövens spel på försäsongen är inte i närheten av det Fagervall fick till ifjol, tror att fokus på offensiva backar kommer visa sig förödande i slutspelet, man kommer se i år hur mycket Cooper, Larsen, Tornberg, Hardy betydde för stabiliteten i fjol.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Här känner jag att jag måste förtydliga en sak.

"Dom i serien som har komplexet är löven, helt plötsligt efter en fin säsong är dom världsmästare och ingen kan göra nått fel."

Ovanstående uttalande stämmer knappast med den allmänna känslan hos Lövare. Är det någonting som vi lärt oss genom åren så är det att inte hoppa upp på höga hästar i första taget. Känslan av förra säsongen är fortfarande att det var för bra för att vara sant och att vi nu har en ny säsong där vi trots bra värvningar är väldigt oroliga för att målisen är sämre än förra året, backsidan är för offensivt komponerad, forwardsen för bekväma osv. En stark oro finns bland många av fansen så världsmästare tror vi oss inte vara, trots att laget ser väldigt bra ut, kontinuiteten finns och liknande.
Någonting vi kan slå oss på bröstet för är dock att Kenttää genom sin karriär har levererat bra resultat år efter år. Att han är hos oss känns surrealistiskt men det innebär ju inte att det helt saknas andra sportchefer som är duktiga på vad de gör. Jag menar att hans bedrift att ta det sorgebarn som var löven för två år sedan och på fem månader skapa ett till stora delar nytt lag som går och slår poängrekordet i svensk hockey är ovanligt. Detta säsongen efter att han har varit med om att ta upp OINK till SHL. Med detta sagt så är det inte så konstigt att vi väjer att lita på hans förmåga och omdöme även om han också kommer göra fel satsningar ibland. Däremot innebär det inte att vi tror att laget och klubben är världsmästare, vi har sett nog med elände för att att tappa fotfästet så snabbt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:

En lyckad värvning och det räcker ?

Kenttä lyckades behålla 75% av truppen och MoDo tappade typ allt ?

Förhandling verkar inte vara Gladers starka sida.

Försäsongen säger inte allt men det man kan utläsa så här långt är att Modo är sämre och kommer få det otroligt tungt med målskyttet.

Löven har en grym offensiv med många målskyttar åter igen. Ett bredd lag där alla femmor kan leverera.

Kommer bli fler mål insläppta bakåt men även mer framåt.

Timrå har en superkedja och rätt så mycket mellanmjölk bakom, kommer att hålla under serien men under ett tufft slutspel så tror jag orken tar ut sin rätt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag håller helt med och har sett nästan alla matcher också.

För övrigt tror jag Löven tar in en ny målvakt efter jul.
Kommentera