1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474676 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2091005

Sv: Almtuna - Modo 2020-10-20
Rytter: Spelidén som kommer från Hellqvist ursprungligen, hur gångbar är den? Om vi ser Leksand i år och Modo ifjol så står man och faller med första kedjan, sätter då inte spelidén för höga krav på materialet?
Hur passar den med årets Modo (om vi bortser från att inget fungerar just nu)? Modo ifjol var sanslöst roligt att följa, men det var ju för att man kände att det spelar ingen roll hur vi spelar för vår första kedja gör fler mål än hela erat lag.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Almtuna - Modo 2020-10-20
Nesse:

Du har helt klart en poäng i detta att systemet kräver mycket av spelarna och att förstakedjan blir sjukt viktig då Hellkvist verkar köra hårt på att skapa en sådan hierarki i laget.

Men grunderna i speliden måste vi kunna implementera oavsett, just ju är det antingen att det är ett för krävande system som tar tid för de nya att förstå, eller att inte ville kan kommunicera detta, å andra sidan har vi Omark och Styf som varit med tidigare och måste kunna kliva in. Hela poängen med att köra med dessa var ju att föra.det vidare.

Såg ändå en del ljusglimtar i andra och tredje, det måste vi ta med oss och bygga vidare på. Tänkte stänga av efter första då det var lika dåligt som tidigare.

Positivt är att vi har br bp, vi tekar bra, defensiven ser ok ut stundtals då vi håller motståndarna på utsidan men vi måste minimera de farliga pucktappen typ mikkelsson på blå som leder till friläge.tycker pp kommer mer och mer, vi kommer in och skapar tryck, det som fattas är målen samt lite snabbare pucktempo.

Det som måste jobbas stenhårt på är att hitta snabbare vägar ur zon och kortare avstånd mellan backar och forwards så vi kan ställa om fortare, tror vi kommer se en betydligt bättre offensiv då när vi snabbare och lättare kommer in i zon och slipper möta samlade försvar hela tiden.
Låst ämne