1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481631 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2091274

Sv: Apropå ingenting...
Bragd-Birger: Jag tror inte alla gör den kopplingen, även om du har en poäng. Det kräver fortfarande ingen fantasi att göra en koppling som är allt annat än långsökt. Det är bara till att låta orden rulla på tungan. Jag har mig veterligen inte sett det svängas med -lid/er som benämning på andra klubbars fan i andra sammanhang, men det kanske är ni timråiter som har mer kreativitet och fantasi?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Majbrasan: Ja, jag tror att vi timråiter har mer kreativitet och fantasi. Och möjligen är det som du säger, att folk som saknar dessa egenskaper tenderar att dra mer autistiska tolkningar av begrepp.
Lovar att tänka på det när jag använder uttrycket framöver.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Majbrasan:
Rent allmänt bör man tänka på att när man är på ett forum umgås man med andra och det man skriver kan ha en påverkan på deras mående och liv. Visst kan det vara kul att skriva att hålla på Modo är en sjukdom och det kan kompisar med mig skämta om med mig för de känner mig, exv skulle jag kunna tänka mig att skämta lite med Domsjö/Nucky/Sputnik/Sargad/Josegonzales/JFK mfl för jag känner att vi är lite ”forumkompisar.” Men det bygger på att man faktiskt känner varann lite och förstår varandra.

Däremot så finns det många olika användare på ett forum och vi har ingen aning om hur folks liv ser ut utanför forumet. Det är inte särskilt långsökt att tänka hör på forumet finns det en andel människor vars allmänna mående påverkas av hur ens lag går har man ett ordnat liv så är det kanske ingen större fara det som händer det händer.

Det är heller inte särskilt långsökt att tänka sig att en del människor brottas med väldigt jobbig social situation. Exv eget eller andras missbruk, psykiska problem, ensamhet mm. Då kan ens olika kommentarer få det att rinna över för sådana människor, så om man hoppar in i Timrås bok när de åker ur och hånar/svinar sig så bidrar man säkerligen till att sänka den människan ännu mer. Det gäller även mindre hån tror jag. Så jag har lite svårt att se vad det skapar för mervärde att hålla på så, det ovan kan såklart även tillämpas på ”trollande”. Det rimliga är väl att komma in och försöka vara lite juste med tanke på just de personerna? För man vill väl inte att folk skall må sämre av det man skriver?

När någon sedan tar livet av sig och man kommer fram till att kommentarer på nätet bidragit till det hela, då är alla rörande överens om att ”mmm jo tonen kan absolut bli bättre”..., det brukar hålla in en 2-3 veckor.

Sen skall det såklart vägas mot debatt och kritik men det skall väl rimligen vara men det går att göra på ett trevligt sätt.
Kommentera