1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481427 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2091558

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: vi klarar inte att spela den offensiva Hellkvisthockeyn för närvarande tror vi får göra som vissa andra lag och prioritera försvaret i första hand, visserligen blir vi hårt nedtryckta även nu men mycket beror på alla utvisningar vi drar på oss, AIK sköt 11 skott på hela matchen i går mot Väsby, vann med 3-0...men vi har inga som kan göra mål heller så att spela 0-0 känns komiskt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Jag får flashback till när Löven värvade in många nya spelareför två-tre år sedan. SHL rejects som skulle glänsa i HA sades det och alla kedjor skulle vara ett hot och liknande. Man skulle spela ett strikt försvarsspel och med hög fart i offensiven. Det visade sig att spelarna som på papperet såg hyggliga ut inte var ens nära att klara av att hantera en sådan spelidé. Det var virrigt och långsamt utan några som helst linjer i spelet. Fagervall coachade. När Kenttä kom in plockade han in spelare som var skickliga på riktigt och som han tänkt in roller åt liksom sålt in dessa roller. (som jag förstått det i alla fall). Resultatet var att man i stort spelade som man hade tänkt. Fagervall coachade även denna gång. Det påminner delvis om MoDo i år förutom att vi inte haft något tränarbyte. Men å andra sidan så klarade Fagervall av att coacha ett lag till tidernas säsong i HA när han hade fått in bra tillräckligt bra spelare. Han och Kenttä säger att de hade samma syn på hur man skulle spela.
På Viaplays hockeypod pratar Grankvist och Södergren om just detta att MoDo inte har tillräckligt bra material till att spela det spel som de vill spela och att det inte nödvändigtvis är Villes fel. Det kan även vara så att MoDos spelare är fullt dugliga men inte fungerar i de roller de har fått.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Tråkig, diciplinerad, finsk landslagshockey borde ligga i blodet för Ville.
Värva in någon till för att få en riktigt stark pp kedja bara, sen vinner vi allt på kontringar och pp!
Kommentera