1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2095733

Sv: Silly season - 2020
J F K:

Nej jag tror inte heller vi kan spela samma typ av hockey som förra året, och tycker inte heller att målet ska vara replikera rakt av.

Att man tittar på hur vi spelade ifjol och tar bitar därifrån som man vill bygga vidare på samt justerar saker som var mindre bra t.ex. försvarsspelet tycker jag är helt ok. Att grunden i ett spelsystem hänger kvar är ju logiskt, men sedan behövs det justeras efter vilka spelare man får tag i samt ifall man identifierat delar som inte fungerade optimalt föregående säsong.

Min förhoppning är att vi växer ut till ett lag som blir jobbigt att möta och lyckas använda den fart som finns hos många av våra spelare, offrar gärna lite puckinnehav ifall detta leder till snabbare omställningar samt ett bättre försvarsspel.

Men dit har vi långt i dagsläget, bara hoppas att vi lyckas växa månad för månad och match för match för att vara som bäst i slutet av denna säsong. Sedan hur långt detta räcker får vi se.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Modo ser ju täta ut bakåt om man ser till antalet insläppta mål. Faktum är att 27 insläppta mål placerar laget på fjärde plats i serien efter Timrå (16 insläppta), Björklöven och Västervik (båda 23 insläppta). Tittar man däremot på antalet gjorda mål (19) ser det dystrare ut. Endast Kristianstad och Väsby har färre (18 gjorda mål).

Det är lätt att komma till slutsatsen att Modo behöver en målskytt. Har svårt att hur en enskild spelare själv ska vända trenden. Visst kommer ett nyförvärv som kan producera poäng att göra laget starkare men det vill till att varje spelare lyfter sig.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Jag håller fullständigt med dig.
Låst ämne