1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474660 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2100410

Sv: Västervik - Modo 2020-11-15
Tarasov: Det där är ett argument som jag ofta får höra, men det är långt ifrån alltid som det finns ett samband mellan tabellplacering och målvaktsstatistiken. Förra säsongen kom till exempel Arvid Söderblom tvåa i statistiken, trots att Tingsryd slutade på 10:e plats.

I många fall är det ju tvärtom så att bottenlagen oftare är tillbakatryckta, vilket leder till att målvakterna blir mer involverade i matcherna, medan målvakter i topplag tenderar att släppa in lite enklare puckar efter att ha stått sysslolösa i halva matchen...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västervik - Modo 2020-11-15
Bad_Brett:

Tycker ändå Peters gör en bra match idag. Han släpper två distansskott men är väldigt skymd. Men han gör det han ska och spelar säkert, fina förflyttningar på genomspelen och tät när det kastas in puckar mot honom med traffik framför, positionssäker, sedan väntar han ut fjällby fint på hans frilägen.

Slutar över 94% idag och det tycker jag är väldigt bra. Släpper man bara in två mål så ska man vinna matcher.
Kommentera

Sv: Västervik - Modo 2020-11-15
Bad_Brett:
Själv tycker jag det spelar rätt stor roll var avsluten kommer ifrån. Om två målvakter har lika procent varav den ene får mest skott från slott på sig och den andre utanför slottet skulle jag nog hålla den första som bättre.

Gällande lagets tabellplacering är det nog andra du får kämpa med :)
Kommentera

Sv: Västervik - Modo 2020-11-15
Bad_Brett: Det beror oerhört mycket på försvarsspelet. Klart som fasen det är lättare att stå om man hela tiden får se pucken, slipper frilägen och styrningar. Det som utmärker Timråsä och Löven är ju just försvaret.
Vi började faktiskt lite bättre där, men har börjat chansa lite mer offensivt sä motståndarna får fler lägen. Nu är det ändå bättre då vi fått igång något som faktiskt liknar anfallsspel. Dock har räddningsprocenten också sjunkit.
Kommentera

Sv: Västervik - Modo 2020-11-15
Bad_Brett: hoppas Modo kan spela smart sista 10 , behöver inte trycka upp hela laget
Kommentera

Sv: Västervik - Modo 2020-11-15
Är det inte 2 min om man blir tacklad in i motståndarbåset;)
Kommentera