1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481446 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2101352

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Knafus: Jag förstår verkligen inte hur folk kan ifrågasätta spelidén hela tiden. Den är snudd på exakt samma som St6f kört i två år med BH och som Omark och Glader jobbade i lite kortare tid. Den räckte för att aldrig förlora mot Löven undrr ordinarie tid ifjol, vilket var en rejäl bedrift.

Problemet är att den inte är förankrad i laget. Tränarna har inte fått den att sitta hos de flesta spelarna, utan de är vilsna på isen.
Jag tycker att Styfs utspel är ett dåligt sätt att bortförklara sig. Vilka förstår inte hur man vinner i allsvenskan? Corrado, Lindgren, Hepo, Mikkelson osv? Den som är ytterst ansvarig för att de ska jobba hårt efter den gameplan är Styf. Hans jobb är inte att skylla ifrån sig på spelarna endast, utan det vore förbannat klädsamt med lite självkritik från tränarhåll.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
J F K: Tror han menar arbetsinsatsen och inställningen från de ledande spelarna, och det har han rätt i. Även om Styf såklart är ansvarig.

En av frågorna han får tycker jag beskriver gårdagens match väldigt bra:
”Vad är det som oroar dig mest, är det att ni är så uddlösa eller att ni är så tunna på backsidan?”😆
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
J F K: Jag kan ha fel om att spelidén är otydlig. Det verkar inte som att spelarna följer den i alla fall. Segrarna mot löven och många andra lag förra året ser jag som ett resultat av en glänsande förstakedja som slog de flesta rekord som finns. Kemi snarare än spelidé då de var fantastiska. Dessutom hade ni BH som var en mycket bättre coach med ena foten i spelidén. Håller med om att Styfs uttalande är märkligt. Spelarna kämpar nog järnet men är osäkra på vad de ska göra. Har dessutom en extrem press på sig så det är tränarens uppgift att gjuta mod i dem. Tränarbyten ger Ofta en positiv effekt som håller i Sig i några matcher. Sen är det tränaren som måste få Justera och få en ny struktur att sätta sig. Igår kändes det som att detta inte funkade alls. Å andra sidan förlorade ni även förra året med typ 7-1 mot BiK och stora siffror mot TIK någon gång. Kommer inte ihåg att det såg såhär vilset ut då. Om backarna och Kaut kommer åter så lär det se bättre ut men det hjälper nog inte att som Styf gå ut på,detta viset.
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
J F K: jag är en av de som varit lite tveksam till spelidén. Det är främst p.g.a. tränarbytet, att det satte Styf, Omark och Glader i en sits där de var tvugna att ta onödigt mycket ansvar i jämförelse med deras kunnande på den här nivån. Tycker det hade varit enklare om den huvudtränare man plockat in fått ta hela ansvaret.
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
J F K: kan hålla med...att hänga ut spelare, även om han visserligen gör det diffust genom att säga ”ledande spelare”, är väl något man borde hålla internt och istället ta på sig allt ansvar själv som den ytterst ansvarige.
Låst ämne