1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2101345

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Gusse: MoDo skulle nog ha gynnats av en tränare som likt Karlin eller Kenttä visat Dokumenterade kunskaper i att tilldela rätt roller i ett lag utifrån en tydlig filosofi. Modo gick in i säsongen med förra årets succé i tankarna. Fansen såg sig som ett topplag vilket smittade av sig på tränare och spelare utan att man prövat gruppen i skarpt läge. Det som hittills varit klart är att Glader gjort ett antal missar i formeringen av laget. Ville och Gagnon är såklart de största men som många Modoiter skriver så har kvaliteten på ganska många spelare varit klart under den förväntade. Visst man kan skriva att den spelaren hade varit klart bättre om laget varit stabilare. Men laget är inte stabilt på grund av att spelarna håller för dålig nivå. Tränaren håller för dålig nivå. Spelidén är inte tillräckligt bra/ tydlig/ förankrad. Hela denna situation är jag som lövare plågsamt medveten om. Känner väl igen fenomenet oprövad sportchef, dåligt producerande spelare som förväntas producera, fansens orimliga uppfattning om hur bra man är, tränare som kanske är bra men inte lämpade för detta uppdrag.
När Kenttä kom så visste vi att det skulle ändras. Vi visste att han var bra på detta. Inte att han var så bra som det visade sig men innan det så hade vi hela tiden otur och missflyt. Om bara laget varit stabilare och hade våra spelare varit bättre.
För att vända detta till MoDos fördel så måste Glader prestera. Pressen ligger på honom att få in en tränare som kan formera om laget och hitta rätt roller så ni får utväxling på spelarna och att de blir säkra i hur de ska spela. Nu är det Ad hoc och de tillfälliga tränarna är inte rätt personer att vända det hela. Det blir en intressant höst. När Lindgren, Kaut och Heponiemi försvinner så är det också ett riktigt skarpt läge för Glader att hitta rätt spelare.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Knafus: tror tyvärr det kommer att bli en kamp om att inte åka ut. Karlin skulle förmodligen vara en bra tränare i det här läget. Överpresterar i princip säsong efter säsong och hittar spelsystem som funkar utifrån den trupp han har att tillgå.
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Knafus: Jag förstår verkligen inte hur folk kan ifrågasätta spelidén hela tiden. Den är snudd på exakt samma som St6f kört i två år med BH och som Omark och Glader jobbade i lite kortare tid. Den räckte för att aldrig förlora mot Löven undrr ordinarie tid ifjol, vilket var en rejäl bedrift.

Problemet är att den inte är förankrad i laget. Tränarna har inte fått den att sitta hos de flesta spelarna, utan de är vilsna på isen.
Jag tycker att Styfs utspel är ett dåligt sätt att bortförklara sig. Vilka förstår inte hur man vinner i allsvenskan? Corrado, Lindgren, Hepo, Mikkelson osv? Den som är ytterst ansvarig för att de ska jobba hårt efter den gameplan är Styf. Hans jobb är inte att skylla ifrån sig på spelarna endast, utan det vore förbannat klädsamt med lite självkritik från tränarhåll.
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Knafus: sen är det ju så att Glader fick en skitsits i och med att BH försvann. Menar inte att han är oduglig utan att det är tufft att fixa detta med en lite begränsad erfarenhet.
Låst ämne