1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474697 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2101338

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Kunglouie: Nu tror jag faktiskt mer att det blev fel med tränare och träning än att Glader är en dålig sportchef. Jag vill behålla Glader för jag tror han kommer bli en bra sportchef med tiden. Tyvärr var hans största misstag att rekrytera fel tränare. En tränare som kom sent och alla spelare och ledare kom snett in på säsongen. Nu är det upp till alla att fixa till detta. Och som Bad Brett sa så kan det bara ordnas med hårt jobb och vilja

En bra center kan vi värva, annars så tycker jag vi skiter i fler värvningar. Ska vi få ihop det nästa år så måste först och främst denna grupp få ihop det..
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Gusse: Glader har i alla fall ett festligt namn, roligare än Sundlöv.
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Gusse: MoDo skulle nog ha gynnats av en tränare som likt Karlin eller Kenttä visat Dokumenterade kunskaper i att tilldela rätt roller i ett lag utifrån en tydlig filosofi. Modo gick in i säsongen med förra årets succé i tankarna. Fansen såg sig som ett topplag vilket smittade av sig på tränare och spelare utan att man prövat gruppen i skarpt läge. Det som hittills varit klart är att Glader gjort ett antal missar i formeringen av laget. Ville och Gagnon är såklart de största men som många Modoiter skriver så har kvaliteten på ganska många spelare varit klart under den förväntade. Visst man kan skriva att den spelaren hade varit klart bättre om laget varit stabilare. Men laget är inte stabilt på grund av att spelarna håller för dålig nivå. Tränaren håller för dålig nivå. Spelidén är inte tillräckligt bra/ tydlig/ förankrad. Hela denna situation är jag som lövare plågsamt medveten om. Känner väl igen fenomenet oprövad sportchef, dåligt producerande spelare som förväntas producera, fansens orimliga uppfattning om hur bra man är, tränare som kanske är bra men inte lämpade för detta uppdrag.
När Kenttä kom så visste vi att det skulle ändras. Vi visste att han var bra på detta. Inte att han var så bra som det visade sig men innan det så hade vi hela tiden otur och missflyt. Om bara laget varit stabilare och hade våra spelare varit bättre.
För att vända detta till MoDos fördel så måste Glader prestera. Pressen ligger på honom att få in en tränare som kan formera om laget och hitta rätt roller så ni får utväxling på spelarna och att de blir säkra i hur de ska spela. Nu är det Ad hoc och de tillfälliga tränarna är inte rätt personer att vända det hela. Det blir en intressant höst. När Lindgren, Kaut och Heponiemi försvinner så är det också ett riktigt skarpt läge för Glader att hitta rätt spelare.
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Gusse: Blir lite fundersam när man läser intervjun med Styf. Hans förklaring varför det inte fungerar är märkliga, ”som inte förstår vad som krävs för att bli ett bra lag”! Men, hallå. Det är väl yrkesmänniskor vi pratar om som inte förstår vad yrket går ut på. Kanske dax att byta yrke för de som inte förstår🤔
Låst ämne

Sv: Vita hästen - Modo 2020-11-17
Gusse: Grattis på födelsedagen 🥳
Låst ämne