1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

337188 inlägg · 3885 ämnen

Inlägg #2102969

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Man ser tydligt på bilderna i studion att han faktiskt kollar rakt fram och att Larsson kommer snett från vänster. Måste bli 5 matcher och att domarna får vila några matcher.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Utan att egentligen lägga mig i debatten kring tacklingen så är jag övertygad om att detta är en kontenta av den grå zon som uppstått när svensk hockey mer och mer börjar förbjuda fysiskt spel men ändå tillåta en viss form av tackling, alltså allting blir en tolkningsfråga och hockeyns fysiska spel har blivit en bedömningsport.
Tacklingen i sig är inte alls ful men eftersom mottagaren inte räknar med att kunna bli tacklad så bryr han sig inte heller om att ”försvara” sig.
Tacklare å sin sida tacklar dock ur en snäv vinkel men en spelare som är beredd på en tacklingen där löper öht ingen fara att göra illa sig märkvärdigt för tacklingen i sig är inte överdriven på något sätt.

Ska man ha fysiskt spel i hockeyn så måste man tillåta mer tacklingar och göra tacklare och mottagare mer medveten om att det kan smälla, idag åker nog många spelare runt i en falsk tro att man inte är tacklingsbar i 50% av tiden.
Ta spelet efter sargerna tex, spelare vänder medvetet ryggen mot banan för att man då ”vet” att ingen får tackla en.

Min syn på det och går Inge djupare in i denna debatt än så :)
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Den är varken sen eller blindside. Sundh kommer rakt genom mittzonen och tittar framåt. Larsson kommer från en 45 gradig vinkel. Sundh försöker slå en pass som tar på närmaste motspelares skridsko (som är alldeles bredvid) (då vrider Sundh på huvudet och tittar lite neråt) och studsar pucken tillbaks mellan skridskorna på Sundh. Då tar tacklingen rakt i bröstkorgen och sen mot hakan.
Det är omöjligt för Larsson att hinna reagera på att Sundh vrider bort och ned huvet precis innan det smäller, och pucken lämnade aldrig Sundhs räckvidd.
Så jag tycker att det är Sundhs oaktsamhet som gör att det blir en sådan allvarlig smäll.
+1
Kommentera