1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

337191 inlägg · 3885 ämnen

Inlägg #2103022

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Utan att egentligen lägga mig i debatten kring tacklingen så är jag övertygad om att detta är en kontenta av den grå zon som uppstått när svensk hockey mer och mer börjar förbjuda fysiskt spel men ändå tillåta en viss form av tackling, alltså allting blir en tolkningsfråga och hockeyns fysiska spel har blivit en bedömningsport.
Tacklingen i sig är inte alls ful men eftersom mottagaren inte räknar med att kunna bli tacklad så bryr han sig inte heller om att ”försvara” sig.
Tacklare å sin sida tacklar dock ur en snäv vinkel men en spelare som är beredd på en tacklingen där löper öht ingen fara att göra illa sig märkvärdigt för tacklingen i sig är inte överdriven på något sätt.

Ska man ha fysiskt spel i hockeyn så måste man tillåta mer tacklingar och göra tacklare och mottagare mer medveten om att det kan smälla, idag åker nog många spelare runt i en falsk tro att man inte är tacklingsbar i 50% av tiden.
Ta spelet efter sargerna tex, spelare vänder medvetet ryggen mot banan för att man då ”vet” att ingen får tackla en.

Min syn på det och går Inge djupare in i denna debatt än så :)
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Sundh åkte tyvärr runt med handväskan i ena handen och en cigg i munnen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Återigen enligt situationsrummet som vevat den många fler gånger än mig:

Örebros Emil Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh och den initiala träffen tar i huvudet. Sundh är inte medveten om att Larsson kommer från sidan då han har två andra Örebrospelare mot sig som puckförare.


En sak som sällan nämns i debatten är att hockeyn går så mycket snabbare nu. Det är stort fokus på att ta fram snabba spelare, men paradoxalt nog har hakningarna och fasthållningarnas bortplockande gjort att farten inte bromsas som tidigare.
Kommentera