1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478902 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2103007

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag ska medge att jag tyckte att Enströms på FBK-killen var snygg. Att jag tyckte att Stevens tacklingar bara var på gränsen osv. Kanske till och med att jag använt innebandy som jämförelse för att hävda hur tacklingar inte längre är tillåtna som de borde.

Jag har ändrat mig. Jag är sjukt less på sådana där medvetna tacklingar där tacklaren i förväg vet att det med väldigt stor sannolikhet kommer att ta illa. Där tacklaren dä istället för att bara markera som Belov så oerhört föredömligt gör, smäller på så hårt denne kan. I den där situationen handlar det verkligen inte om att stoppa pucken. Det år för att göra illa motståndaren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: I anmälningen till disciplinnämnden skriver man:
Örebros Emil Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh och den initiala träffen tar i huvudet. Sundh är inte medveten om att Larsson kommer från sidan då han har två andra Örebrospelare mot sig som puckförare. Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh. Första kontakten sker mot huvudet som får en rotation

Just det där att han har två örebrospelare framför sig gör det för mig extremt mycket svårare för Sundh att försvara sig och därför tycker jag att det blir samma effekt som ren blindside. Redan när jag som knatte spelare hockey pratade man om att man inte fick tacklas som "tredjeman", då det ansågs mycket värre. Då pratar vi långt innan debatten kring huvudtacklingar ordentligt tog fart.
Kommentera