1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480345 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2103017

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Wikegård är inkonsekvent då han tidigare har hyllat såna här tacklingar.
Ingen blind side då den kommer från 45 graders vinkel, blind side borde väl isf vara minst 90 grader eller iaf väldigt nära.
Larsson står stadigt med skridskorna i isen, ingen uppåtgående rörelse med axeln utan snarare en nedåtgående rörelse för att (förmodar jag) försöka träffa så lågt som möjligt och undvika en potentiell huvudträff.
En olycklig kombination av Sundhs ouppmärksamhet och en enligt regelboken juste tackling som blir ödesdiger.
Blir Larsson fälld så kan jag tänka mig att motiveringen är att han sätter in en onödig tackling där han har tid på sig att hinna inse att den skulle kunna orsaka allvarlig skada mot huvudet.
Extra intressant är väl att samtliga domare på isen är överens om att den är juste, även efter att man sett repriser på den.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Huge: Han kommer som tredjeman, vilket du inte reflekterade över. Förmodligen har du aldrig spelat hockey och förstår därför inte uttrycket? Poängen är att Sundh har två andra spelare mer direkt framför sig att ta hänsyn till. Det gör att han har extremt mycket svårare att se Larsson komma från sidan. Det är uppenbart för alla som spelat hockey.

Och att säga att Sundh inte är beredd på tacklingen är helt korrekt. Han ser ju inte Larsson. Hur fan ska han kunna vara beredd då? Det är liksom inte så att man åker omkring och spänner sig hela tiden. Han ser två spelare framför sig som inte verkar vara tacklingsbenägna och han har en puck vid skridskorna.

Och, både i aftonbladet och i expressen skriver man om att tacklingen INTE visades på jumbotronen. Det verkar gå dig fullständigt förbi.

Situationsrummet som däremot såg tacklingen i efterhand väljer att anmäla den.

Det hela hade inte blivit en hjärnskakning om Larsson agerat som Belov. Belov hade gått in och markerat och satt stopp för Sundh. Inte valt att satsa för att skicka honom till akuten. Jag minns minst två tillfällen då Belov kunnat sätta in en likadan tackling på Löven-spelare, men då han visade RESPEKT nog för den andre.
Kommentera