1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2108483

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag tycker att blindsides, huvudtacklingar där man uppenbarligen tacklar mot huvudet givetvis ska va matchstraff med avstängning. Även där man uppenbart försöker skada en motspelare med slashing, spearings, slewfootings och sådant. Men en tackling som går mot bröstet eller axeln och träffar huvudet enbart p.g.a att spelaren viker fram huvudet eller sänker sin position precis innan eller när tacklingen träffar så att den som tacklar inte hinner avbryta så tycker jag att det inte är något. Felet ligger mer då på tacklingsmottagaren. Lika dant när man tvärt vänder ryggen mot den som ska tackla och inte är beredd att stå emot den tacklingen.
En stor nackdel som jag ser det är att spelarna som är födda mellan -79 och -87 inte fick tackla förrän dom var 15 år och det har gjort att spelarna har blivit sämre både på att tackla och bli tacklad, och än fast dom sänkte till 12 år 2003 så finns det kvar i svensk hockey.
När jag lärde mig spela hockey på 80 talet så fick man inpräntat att man måsta lära sig hantera pucken utan att titta på den och man skulle hålla upp huvudet annars åkte man på en propp.
Kommentera