1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479861 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2108359

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Är du en sådan som med ett leende på läpparna läser att Sanny och Johan Franzén inte orkat kliva upp ut sängen. Hur de inte orkar med sina egna barn på samma sätt som oss andra.

De borde lärt sig titta upp och har bara sig själv att skylla?

Poängen är att tacklaren VET att det där med stor sannolikhet kommer att skada personen allvarligt, för en hjärnskakning är en allvarlig skada. Då skiter jag i reglerna, för jag tycker att det är fruktansvärt respektlöst att man kan döma en annan människa till ett sämre liv för att denne gjorde misstaget att inte titta upp.

Och jag inser att du inte egentligen svarar på mitt inlägg. Du angriper mig som person istället.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag tycker att blindsides, huvudtacklingar där man uppenbarligen tacklar mot huvudet givetvis ska va matchstraff med avstängning. Även där man uppenbart försöker skada en motspelare med slashing, spearings, slewfootings och sådant. Men en tackling som går mot bröstet eller axeln och träffar huvudet enbart p.g.a att spelaren viker fram huvudet eller sänker sin position precis innan eller när tacklingen träffar så att den som tacklar inte hinner avbryta så tycker jag att det inte är något. Felet ligger mer då på tacklingsmottagaren. Lika dant när man tvärt vänder ryggen mot den som ska tackla och inte är beredd att stå emot den tacklingen.
En stor nackdel som jag ser det är att spelarna som är födda mellan -79 och -87 inte fick tackla förrän dom var 15 år och det har gjort att spelarna har blivit sämre både på att tackla och bli tacklad, och än fast dom sänkte till 12 år 2003 så finns det kvar i svensk hockey.
När jag lärde mig spela hockey på 80 talet så fick man inpräntat att man måsta lära sig hantera pucken utan att titta på den och man skulle hålla upp huvudet annars åkte man på en propp.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Modos damer höll undan & vann matchen! Underhållande & spännande match, hoppas vi var många som haft nöjet att se den. Ser fram mot nästa matc redan!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Vi måste få spelarna att visa respekt för andras hälsa. Den där tar först på hakan, om än inte bara i huvudet, så alcén läggs troligen till en oerhört stor skara spelare som fått hjärnskakningar.
Jag vill också ha nord-syd-tacklingar, men man måste vara rätt tjurig om man fortfarande tycker att det bara är mottagaren som måste visa respekt genom att titta upp. Det går för fort.

Tacklaren kan ju bara bromsa lite, krypa ihop något istället för som här sträcka ut så att den tar delvis i huvudet.

Jag tycker att det är fruktansvärt att läsa om Franzen där frun berättar att han blivit personlighetsförändrad pga upprepade smällar mot huvudet. I amerikansk fotboll har vi många exempel på fd spelare som hamnat utanför samhället pga post-concussion syndrome. I misär , bedövande med alkohol eller knark.

Och när man sedan läser hur det nästan är rätt åt dem för "de borde tittat upp". Då blir jag oerhörd beklämd. Ska det behöva vara så?
Kommentera