1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481108 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2114395

Sv: Tingsryd - Modo 2020-12-18
Robin Ztorken L: De faktum att så många i laget underpresterar är ett kraftigt underbetyg till lagsammansättningen.

Jag gillar normalt långsiktighet men att ha så många bra spelare som gör något enstaka mål då och då duger inte, spelare som Aagard och Hedberg ska vara toppspelare normalt.
Jag anser att spelsystemet är fel i förhållande till lagets skicklighet, det har satsats så hårt på att spela en snabb hockey men vi klarar inte av samspelet mellan offensiv och defensiv vilket blev övertydligt för 2 dagar sedan, här tycker jag Styf måste skruva på sammansättningen av laget så vi får en bättre struktur i spelet, jag har sagt det förr och säger det igen, Hedberg, Sveningsson och Aagard är 3 väldigt rappa offensiva spelare som inte alls levererar som förväntat och är dessutom väldigt svaga defensivt för att man är så offensivt inriktad, deras mittzon är ett smörgåsbord för motståndarna.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Tingsryd - Modo 2020-12-18
Gavelo: Ja, håller med till punkt o pricka.
Jag var nöjd när många namn dök upp som nyförvärv till oss inför denna säsong men i princip alla har hel, eller halvfloppat.
Någonting har hänt och samtliga underpresterar, förutom Peters då.
Låst ämne

Sv: Tingsryd - Modo 2020-12-18
Gavelo:

Tycker ändå att laget är intressant sammansatt med bra åldersmix och snabba spelare, det som saknas är 1-2 riktigt bra centrar. Intentionen fanns dock där att ha detta i truppen men när Gagnon la av och Heppo drog är det två gigantiska hål i truppen. Detta måste vara prio för Glader annars är han galen. Pengar bör finnas då Gagnon och Olhaver har dragit samt Ville lämnat utan kostnad.

Tror vi skulle få ut betydligt mycket mer av truppen med två centrar av hög kvalitet. Kolla vad t.ex Ljungren i mora lyckas göra med sina yttrar. Det är precis denna typ av center vi skulle behöva för att få ut mer offensiv av sådana som Hedberg, Svenningsson, Ohlsson, Aagaard dessa ska ha pucken i rätt lägen och i fart, de klarar inte att skapa på egen hand när det blir statiskt och mot samlat försvar, de är bäst på att utnyttja snabba omställningar och slarv hos motståndarna. Men med en offensiv center kan vi få nytta av dem i matcher där vi driver spelet och motståndarna backar hem.

Så jag skulle vara öppen för att ta in två centrar och skita i en ytter som ersätter Kaut, skulle vilja prova Aagaard på en kant då.

Karla-Ny-Svenningsson
Hedberg-Ny-Aagaard

Med rätt centrar tycker jag detta skulle vara två bra kedjor på denna nivå.

Sedan i tredje/fjärde kan vi köra
Ohlsson-Åhström-Harju
Sylwander-Jellvert-Häggström

Lindewall och Strömgren går extra och fyller upp vid frånvaro eller tar byten för att avlasta och röra om.

Försvaret, där behöver vi främst få tillbaka de skadade spelarna. Med alla tillgängliga ska detta räcka gott och väl för att skapa en trygghet i försvarsspelet.

Så det Glader behöver göra är att köpa in två centrar till laget, dessa får inte bli en flopp. Fixar vi det ska vi kunna göra en stark andra halva av serien och säkra en plats i slutspelet.
Låst ämne

Sv: Tingsryd - Modo 2020-12-18
Gavelo: Tycker den kedjan blir lite för plottrig i offensiv zon också. Det är tre spelare som är väldigt lika varann med fantastisk skridskoåkning, starkt närkampspel och lite smågrisiga, men saknar lite playmakingskills.
Tycker det är värt att prova byta plats på Hedberg och Karla(som KB65 påpekade) så kommer vi garanterat ha iaf en lina som producerar.
Låst ämne