1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481108 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2114411

Sv: Tingsryd - Modo 2020-12-18
J F K:

Känns också som en anledning till detta är självförtroende och att alla i laget vet att spelet hackar.

Man vet mycket väl att man slarvat i uppspelen och bjudit på många mål och vill vara noggranna i denna fas. Har man inte ett riktigt bra läge så vänder man hem igen och igen tills man spelat fast sig eller sin lagkamrat och så tappar man pucken eller måste spela sig igenom ett samlat försvar. Intentionen är att inte slarva men då blir man också feg och vågar inte dessa snabba uppspel på forwards i fart.

Här måste man fortsätta få spelarna att våga ta dessa snabba uppspel och det är bättre att man gör det än vänder hem, vi får räkna med att det hackar ett tag och kommer leda till baklängesmål innan självförtroendet kommer tillbaka. Men långsiktigt tror jag detta är det bästa och sättet att få ut max av materialet och våra snabba forwards.

Har man täckning bakom sig måste man våga slå en lång passning och räkna med att lagkamraterna täcker upp och jobbar hem om den går fel eller bryts. Inte vända hem och spela back-back tills motståndarna samlat sig. Just nu gör vi just detta sedan måste sista gubbe försöka nått svårt utan täckning som leder till helt livsfarliga kontringar och mål i arslet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Tingsryd - Modo 2020-12-18
Rytter: Modochannel med Widebro och Glader på Måndag.
Trillar det in ett par centrar nu månntro?
Låst ämne