1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2115636

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
J F K:

Precis. Vi pratar om att det är kaos i försvaret men problemet börjar högre upp än så. Vi får inte stopp i spelet med vår forecheck, motståndarna spelar enkelt bort gubbe ett och två och får komma med fart, då är det inte lätt att vara försvarare när man alltid kommer på mellanhand och får möta 2-3 forwards med fart i en spelvändning. Även om vi får hem alla i laget tar det ett tag innan vi kommer i position och det blir rörigt och farliga lägen.

Vi måste bli bättre att få bett med vår forecheck, faktiskt såg dessa delar bättre ut under Ville och mittzon var inte lika jävla öppen som den varit i de tre senaste matcherna. Ska man spela aggresivt försvarsspel så måste detta sitta, det får inte gå att spela igenom våra forwards med 1-2 enkla pass och sedan kontra.

Sedan är ju försvararna passiva och vågar inte stå upp så det blir oceaner av is i mitten för motståndarna att utnyttja. Det är tränarens jobb att se till att de vågar ifall det är självförtroende det sitter i. Vi kan ju om vi vill, tänker tillbaka på SSK matchen där vi var riktigt bra och lyckades precis med detta.

Tror det skulle se betydligt bättre ut försvarsmässigt om vi lyckades med detta, samt att vi skulle ha mer ork och närmare till mål när vi vinner puck och ställer om. Nu får vi jaga upp och ner och sedan upp och ner igen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Aik - Modo 2020-12-20
Rytter: Sen undrar man ju om vissa spelare har sviter kvar från Covid...trots allt 9 spelare som testades positiva. På elitnivå kan några procents nedsatt ork spela roll.
Låst ämne