1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480350 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2121937

Sv: Modo - Timrå 2021-01-03
Gavelo: det är ju alltid en subjektiv bedömning mellan supportrar av olika lag, därför tog jag också med statistik som jag tycker stödjer min åsikt, kortfattat: ni är ett av de mest utvisade lagen i ligan och snittar betydligt färre utvisningar i dom här matcherna än vad ni normalt gör trots en kraftigare dominans av motståndarlaget än vad ni normalt möter. Det finns massor av omständigheter som kan förklara det, ni skulle tex. ha kunnat spela mycket mer disciplinerat i dom här två matcherna än vad ni normalt gör och här blir det subjektivt igen för det tycker jag verkligen inte att ni gör (även om ni gör två bra matcher).

Nu har jag inga siffror att luta mig på när jag säger att det är ovanligt att utvisningarna blir jämnt fördelade över matcher där skottstatistiken slutar 85-37 och det ena laget har ett puckinnehav på 62% varav dubbelt så lång tid i anfallszon som det andra laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå 2021-01-03
Olle: Jag köper det du säger om statistik osv, men samtidigt betyder det ju aldrig per automatik att bara för att Modo har mycket mindre puckinnehav så skall dom ta fler utvisningar och gör man inte det så är det fel på domaren!?!
Normalt så skulle det vara så men inte igår, ni borde ni vunnit 17 raka för normalt så vann ni varenda match (16) fram tills den ni förlorade, Normalt borde en superstjärna på uppgång som Dahlén valt nästan vilken klubb som helst med skyhög lön i shl,khl,nhl men han (mot alla odds valde ett år till i Timrå osv osv.
Tittar man på matchen igår så har Timrå mest puck, mest skott och var det klart spelförande laget, Modo är det lag som tar nästan flest utvisningar och Timrå minst, MEN oavsett all denna statistik så gör domaren en väldigt bra match igår, jag tycker inte något lag fick några fördelar alls i bedömningarna, en solid match av dom randiga helt enkelt och det var riktigt kul att se för en gångskull!

Att dom missade saker är det ingen tvivel om, men känslan är att över 60 minuter så hade dom en jämn nivå med lika bedömningar åt båda håll.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-01-03
Olle: förstår att ni önskar fler utvisningar för motståndarns för ni har väl inte gjort något mål i fem mot fem på en månad? Lodins slumpmål igår var det första läste jag någonstans
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-01-03
Olle: Vi var mindre utspelade av er än flera av matcherna tidigare. Tingsryd, AIK, och Västervik var mycket mer överlägsna än vad ni var mot oss. Vi hade ju faktiskt kunnat ta poäng igår, men var chanslösa mot de andra.

Sedan hade vi många utvisningar ifjol också. Även i många matcher där vi förde spelet totalt så fick vi fler. Det finns ingen sådan logik.

Sedan är det bara att beklaga att du förmodligen kommer att bli galen under slutspelet när nivån höjs. Jag kan tänka mig att då kommer att gråta floder då...

Nivån var hög, men jag tycker att vi för en gångs skull höll oss på banan istället för att göra dumma grejor.
Kommentera