1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480274 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2126867

Sv: Modo - Karlskoga 2021-01-13
Tarasov: De centrar vi ställde på banan mot BIK har alltså skrapat ihop 32 poäng tillsammans. 15 av dessa är gjorda av Aagaard.

Med risk för att låta gnällig, men varför värvar vi en ersättare till Lindgren när vi har ligans sämsta centerlinje? Lindgren var säkert skicklig på mycket, men han bidrog inte till framgång för laget. Rent statistiskt så har divison 1-klubben Väsby skickligare centrar än oss.

Visst, vi har tagit in Adam Rockwood som gjort en del poäng. Men helt ärligt, det är en orutinerad talang under utveckling som behöver tid att anpassa sig till svensk hockey. Jag har svårt att se att han ska fylla truppens behov av stabilitet.

Modo måste värva en skicklig center som klarar av allsvenskan från dag 1. Gärna igår.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskoga 2021-01-13
digitalbath: Vårat försvar har problem med att hitta vägar ut genom zon med fart, vilket gör att vi fastnar i egen zon. Därför tror jag att Lindgren var vår bästa back, han hittade alltid en pass till en spelare med fart. Jag tror därför att det är viktigt vi får tillbaka Viklund och så hoppas vi Boivin är bra på uppspel också. Då kan vi spela som vi spelade mot Timrå. Såklart en ny förstacenter kan va trevligt också men Rockwood är otroligt bra på att hitta bra pass, tycker han funkar som förstacenter i en mellansäsong som denna. Ingen risk alls att vi ska hamna nedanför kval-strecket som vi spelar nu.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga 2021-01-13
digitalbath:

Rockwood tycker jag överraskat positivt och rapporterna om honom som en skicklig playmaker med fart i både händer och fötter stämmer. Dock är det orättvist att han ska bära laget som förstacenter, en roll som center i en andrakedja kan jag köpa. Rockwood har ju kreativitet och bidrar i PP, assisten till Karla igår var ju riktigt vacker. Med ytterligare en kreativ center kanske vi kan få två vassa PP formationer, för vår andra formation har ju ingen kreativ playmaker just nu och det syns.

Problemet är som du säger att det behövs en center till som är snäppet vassare än Rockwood och kan leda förstakedjan. Det borde vara prioriterat för Glader om han vill förstärka.

En centerlinje med
Ny-Rockwood-Aagaard-Jellvert skulle fungera bra.
Kommentera