1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478066 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2144273

Sv: Almtuna - Modo 2021-02-08
J F K: En av dom absolut mest positiva sakerna med gårdagens match var att man ÄNTLIGEN tog puckar hemåt, burskydd, lugna ner och samla laget, anfalla rätt och riktigt, uppspelen kom på forwards i fart, direktpass i mittzonen som enkelt sågade sig genom Almtunas styrspel och man fick därför ett rakare och snabbare spel som tvingade Almtuna att jaga oss ist för tvärtom.

Under Styfs tid har det varit ”alla man framåt” alltid oavsett vilket är en taktik som fungerar på juniorhockey nivå, en spelare kan dribbla upp 4 motståndare, något som är snudd på omöjligt i seniorhockeyn!

Dock tycker jag att Modo började ramla tillbaka i gamla synder ju längre matchen gick, många som går på samma markeringar och mest få reagera ist för ageraist, samt ist att vårda puck bakom eget mål så kastade man iväg trissan i mittzonen för Almtuna att anfalla på nytt vilket skapade enormt långa anfall där vi knappt kunde byta.

Men överlag såg det väldigt mycket bättre ut, om det är en direkt reaktion av tränarbyte eller tränarens spelidé är såklart lite för tidigt att spekulera i men så länge Modo kan göra nästa match lite bättre så ska vi klara negativt kval iaf.
Kommentera