1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2144302

Sv: Almtuna - Modo 2021-02-08
JoseGonzales:

Väldigt stor skillnad.

Speciellt i hur mycket rakare och direktare man spelar från egen zon, vi får med oss farten bättre och kan utnyttja snabba spelare som Ohlsson på ett annat sätt. Mindre situationer där vi spelar fast oss i egen zon för att vi ska äga puck hela tiden, vi vågar chippa ut på yta om vi är under press.

Sedan i forecheck är vi inte lika naiva längre, vi värderar lägena när vi går på annorlunda, vi kan ställa upp och styra om vi har liten chans att få tillbaka pucken, såg detta flera gånger igår, under styf/ville/hellkvist forecheckade vi hela tiden med resultatet att våra tre forwards kunde bli överspelade och sedan var det öppen gata genom mittzon mot två backar. Detta styrspel gör att vi blir lite svårare att passera i mittzon och får ner farten på motståndarna.

Dock är vi tillbaka i gamla synder ibland speciellt i egen zon, men 2 matcher och 2 träningar är för lite för att det ska sitta, och det kommer nog inte sitta under denna säsong heller.

Men man ser intentioner och tendenser i spelet som är till det bättre även om det finns mycket att jobba på och förbättra.

Problemet är att ändringen kom för sent, hade vi haft Sundkvist direkt efter Ville hade vi nog varit högre upp i tabellen, nu kan det vara för sent och att sluta på plats 11-12 är det troliga, vi kommer få svårt att nå slutspelet och plats 10.
Kommentera