1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483969 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2147501

Sv: Silly season - 2020
J F K: Det är ju snarare tvärtom. Agerandet när vi vinner puck är sämre nu. Vi försöker ständigt spela pucken RAKT upp i banan vid puckvinst vid sargen. Mindre risk än ett inspel in i banan och sedan ett långt öppnande pass när man byter kant som vi gjorde under Hellkvist (och försökte under Styf). Men man tappar ju puck konstant, oerhört lättläst.

Och det här att konstant chippa ut pucken. Löser situation för stunden, men man får oftast också ett nytt anfall emot sig rätt snart. Löser inte så mycket vad gäller matchbilden.

Och när det gäller försvarsspelet i övrigt. Här gör vi fortfarande grova missar i framförallt markering, men även i man-man spelet när det gäller fart- och avståndsbedöming på motspelare. Pojkar 14 misstag och kanppt ens det. Svårt att lasta Sunken för det än, Styf ska bära ansvaret men kanske framförallt spelarna själva. Mne Sunken har absolut inte inneburit någon förbättring än på den fronten.

Däremot håller vi ihop laget bättre och släpper till färre skott. Men anfallspelet är numera sämre än tidigare, och jag tycker att droppet i anfallspelet är större än förbättringen bakåt...lägg därtill till att vi numera spelar en riskminimeringshockey och inte en puck possession hockey. Över tid kommer det första att ge dig fler anfall mot dig.

Nej, så här långt är spelet inte bättre, snarare sämre.

Och slutligen - med allsvenskans största spelarbudget, efter löven eller nåt, så är det så här vi ska spela? Verkligen? Trögt, tråkigt och med riskminimering?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Ogie Ogilthorpe: Jag hoppas att du har fel när det gäller spelet när vi vinner pucken. detta gör att jag några gånger sett hur vi vänder hem och börjar om eller spelar säkert när vi kan, där chips ut är plan B.
Vårt kortpassningsspel håller inte för att spela som ifjol in i banan. det fungerar inte ens för Löven med deras trupp... Ja, man kan göra det ibland, men vi har inte spelarna för att klara det konstant i högt tempo. det är inte Toby, Norlinder, Hedberg och Berglund bak på tröjorna längre.

oavsett så dribblingarna och dräller konstant alldeles för mycket.

vi har fått ned målen emot oss. räknar vi bort poängen mot topplagen då vi förlorade skotten oerhört mycket och vann på kämpa och tur, så tycker jag att man kan se embryon till att det ska bli bättre. Just nu känns som ett mellanting mellan ett fungerande spel och en oupphörligt utopi, där det tyvärr många gånger blir det sämsta av de två systemen.

Ja, vi måste spela mer riskminimerande. vi har inte materialet för att spela possession. vilka centrar ser du ska hålla pucken? vilka backar? Wake up and smell reality.

dock måste vi få till ett anfallsspel igen. det var inte bra under Styf, men jag håller med om att det till och med är sämre nu.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Ogie Ogilthorpe:

Har inte sett nån match med nye tränarn, tog han med sig nån form av spelidé eller försöker han bara finjustera det som Styf lämnade efter sig?
Låst ämne