1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481422 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2149605

Sv: Modo - Almtuna 2021-02-15
wolper: inte för att raljera på något sätt men i vissa matcher/arenor verkar det vara enklare att flytta målburen än andra. Löven flyttade ju målburen 4 gånger i samma match mot ssk och det såg ju inte ut som att han forcerade bort målburen varje gång direkt. Målvakterna använder ju stolparna både till att skjuta ifrån och att sätta axel mot kryssribban men det är långt ifrån alla gånger som målburen flyttas.

Sen vid ert 1-0 såg det ju ut som att målburen var ur sitt läge långt innan pucken gick in mot mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Almtuna 2021-02-15
Olle: Man ser ganska tydligt att målvakten flyttar buren långt innan målet, undrar om han har gjort detta i andra matcher också?
Kommentera

Sv: Modo - Almtuna 2021-02-15
Olle:

Han flyttade den innan målskottet, sedan drog han tillbaka den i position och när skottet kom tryckte han lite lätt på den och tittade sedan vädjande efter domaren och låssades som han inte visste något alls.

Sedan när han gör det andra gången ser man nu tydligt hur han trycker snett uppåt efter stolpen mot kryssribban och liksom får den att lyfta, hur detta inte kan bedömas som avsiktligt är en gåta. Det är ju inte så att han försöker att gå sida till sida och trycker ifrån mot stolpen och den lossnar, utan han lyfter ju den ur sitt läge.
Kommentera