1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481803 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2152070

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Haha, du gillar att blanda in tredje person som inte har nåt med saken att göra, inte smickrande för dej. Men du får kanske nån like från Timråsidan? Vad vet jag, ynkligt beteende dock. Men till huvudfrågan, vem tillsatte Ville? Glader var tydligen inte med i den 'matchen'. Tydligt svar utan tjafs vore önskvärt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
I brist på vinster så ska allting dissekeras. Jag är rätt övertygad om att processen är som Rytter beskriver.

Puffe, din argumentation tolkar jag som att det viktigaste är att hitta en syndabock. Vilket jag tycker är en del av problematiken, media och fans sätter tryck på personer och det är lätt att säga när någon slutar. Han pallade inte trycket, då var det fel person.

Förstå mig rätt, vi ska kunna ställa krav. Men samtidigt så måste det finnas en nyansering i kritik och diskussion.

Att ha som huvudändamål att hitta den felande länken i en förhållandevis liten organisation för ändamålet, (tillsätta tränare), är för mig bara ett tråkigt förhållningssätt. Det finns såklart en process, men det handlar om en handfull personer som är med i sondering, urval och beslut. Detta samtidigt som de använt sig av OnePartner Group för ytterligare screening.

Ibland upplever jag det som att det ältas för mycket. Framförallt när det kommer till Björn och Glader. Specifikt ämnen om vem som gjorde rätt och fel i Björn-gate samt tillsättning av tränare.

Vänd blad.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
puffe: I den intervju som gjordes i anslutning till rekryteringen säger Glader att

"Det är som sagt en lång process som har varit där vi lärt känna varandra, pratat hockey. Vi har också haft ett jättebra samarbete OnePartnerGroup där man har gjort djupintervjuer och fått fram mycket bra saker som med tiden visat att det känns som att det är helt rätt väg att gå"

Han motiverar även valet varför Ville:

"Dels för hans karaktär, personlighet, han står mycket för det här med hjärta och hårt arbete och har ett engagemang som är fantastiskt bra. Gillar att jobba med individer och utveckla den delen också, så det känns som en perfekt matchning för oss i Modo."

Man får inte intrycket att detta val är mot Gladers vilja på något sätt. Visst han kanske är lojal med klubbens vilja men samtidigt har han engagerat sig väldigt mycket i valet och det verkar som att han är trygg i det.
Sen kanske han inte fattat det formella beslutet utan att det är gjort av styrelsen men nog är det sportchefens ansvar att ta fram förslag och bestämma inriktning på personen som ska tillsättas som tränare för klubbens representationslag. Annars är denne inte sportchef utan en utförare.

I takt med att resultaten har varit mindre bra så kanske man vill lätta på Gladers börda genom att säga att han inte var ansvarig för det största misstaget i årets bygge. Det är bra tycker jag med tanke på den press han har komma att hamna under.
Eller så kan man tolka det så att det inte var hans fel att Björn Hellkvist bröt sitt kontrakt med MoDo och att han gjorde det bästa han kunde. Att det stora ansvaret för röran ligger hos Björn Hellkvist alltså. Det blir i så fall en fri tolkning i Gladers favör om att ansvaret ligger hons någon annan.

Med det sagt så tror jag att Glader är den sportchef som lärt sig mest av alla om rollen som sportchef detta året. Han var inte redo när han tillträdde och fick sig dessutom en skitsituation. Jag tror att han kan göra ett mycket bättre jobb den kommande. Han lär vara extremt noga med de rekryteringar han gör. Han vill säkert ha revansch för...allt. Jag tror dock inte att MoDo kommer behålla honom om ni inte tar topp 10.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
puffe:

Läs och fundera lite, bilda dig en egen uppfattning. Börjar bli trött på att du alltid ska ifrågasätta och tjafsa eller dra igång nått och ska ha bevis på allt och aldrig nöjer dig.

Du behöver inte svara på mina inlägg eller söka diskussion med mig nu eller i framtiden för jag kommer inte svara efter detta inlägg, då jag inte orkar med din stil.
Kommentera